Tači: Niko u Evropi nije diskriminisan kao građani Bujanovca, Preševa i Medveđe

Tači: Niko u Evropi nije diskriminisan kao građani Bujanovca, Preševa i Medveđe
Podeli:

Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači rekao je da su građani Preševa, Bujanovca i Medveđe „najdiskriminisanija zajednica u Evropi“.

Sa njihovim liderima sam se i sastajao. Njihove dirljive priče su preokupacija svih nas, kako bi oni uživali svoja nacionalna i demokratska prava i kako ne bi bili najdiskriminisanija zajednica u Evropi„, kazao je Tači, prenela Slobodna Evropa.

On je to rekao na pres konferenciji povodom ideje o potencijalnoj razmeni teritorija – sever Kosova za Preševsku dolinu, a o kojoj govore pojedini političari sa Kosova, poput zamenika predsednika opozicionog Demokratskog saveza Kosova. 

Kosovo će se uvek interesovati za albanske građane koji tamo žive„, rekao je Tači i dodao da razume zabrinutost političkih lidera za građane u Preševskoj dolini.

On nije odgovorio na pitanje novinara da li bi u konačnoj fazi dijaloga prihvatio da razgovara o podeli Kosova, već je, umesto toga, rekao da će konačni sporazum između tzv. Kosova i Srbije biti sporazum između dve nezavisne zemlje.

RAT „DIPLOMATSKIM“ IZJAVAMA: Ako dođe do podele Kosova jug Srbije pripada Albancima?


Podeli:
  1. Ziveo Vucic i prodaja Kosova, pa puna autonomija Presevskoj dolini i Sandzaku i na kraju povratak imovine i ljudskih prava podunavskim nemcima. Ziveo Vucic koji ce junacki srpski narod vratiti u postojbinu svoju na obronke Kavkaza.Uskoro.

    3
    2
  2. Gos’n Taci, ruku na srce ne misle tako Albanci u S.Banji, Boki iz Ljiljanca i Ismeti iz Preseva.

    2
    1

Comments are closed.