Tači u Ženevi sa Albancima iz Medveđe i Preševa kuje plan pripajanja Preševske doline Kosovu

Tači u Ženevi sa Albancima iz Medveđe i Preševa kuje plan pripajanja Preševske doline Kosovu
Podeli:

Predsednik samoproklamovane države Kosovo Hašim Tači sastao se danas u Ženevi sa predstavnicima udruženja „Medveđa“ i ostalih udruženja iz „preševske doline“ gde je podržao njihov zahtev „da se Preševo, Bujanovac i Medveđa ujedine sa Kosovom“.

Në Gjenevë takova edhe përfaqësues të shoqatës “Medvegja” si dhe përfaqësues të shoqatave të tjera nga Lugina e…

Posted by Hashim Thaçi on Уторак, 02. октобар 2018.

Tači je na Fejsbuku napisao da su predstavnici tih udruženja „pozdravili spremnost Kosova da poštuje volju „Albanaca preševske doline“, izraženu na referendumu 1992. godine“, preneo je RTK 2.

Potvrdio sam im da podržavam njihov zahtev da se Preševo, Bujanovac i Medveđa ujedine sa Kosovom”, naveo je Tači.

Tači: Ako dođe do sporazuma biće takav da Srbija prizna Kosovo i pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe


Podeli:
 1. Istoricari jos istrazuju sta je navelo srpske POBEDNIKE u Prvom svetskom ratu da uniste svoju drzavu i srvore onu koju je diplomata Jovan Ducic nazvao fatamorganom.Novembar 1918god. poslanica Narodnog Vijeca,u kojoj su Hrvati,Slovenci i Srbi,izneli svoje vidjenje za ujedinjenje,,Mi necemo biti pobedjeni i morati platiti ratne troskove..nego cemo u bratstvo sa Srbijom dospeti medju pobeditelje,,.

  6
  5
  • Kraljevinu Jugoslaviju, Jovan Dučic, moj cijenjeni zemljak, nije nikada nazvao fatamorganom. Ja bih tebe nazvao portalskom fatamorganom, falsifikatorom koji bulazni ne navodeći izvore.

   2
   10
   • Postovani,,zemljaku,,Jovana Ducica,velikana srpskog pera i diplomatije.Sve sto sam napisao mozete procitati,ako budete vredni,na internetu.Na moju zalost,a Vasu ,,srecu,,ne koristim literaturu i dokumentaciju kojom raspolazem o Prvom.sv.ratu i dogadjajima posle njega,jer mogu samo zamisliti kakvih bi tada bilo reakcija.Zelim samo bar malo da doprinesem da se ovaj rat ne zaboravi/a tome se tezi/i da se na dostojansven nacin obelezi stogodisnjica od njegovog zavrsetka./mada je za to propustena prilika,zbog cega?/Ja nemam nista protiv ,naprotiv,sto se svake godine obelezava veliko stradanje naroda u Bosni i Hrvatskoj u zlocinackoj akciji,,oluja,,.Saosecam sa tim ljudima koji su morali da napuste svoja vekovna ognjista i sa porodicama ciji su clanovi stradali u ovoj zlocinackoj akciji.I na kraju,nema potrebe za nervozom i vredjanjem.Podsecate me na Vaseg drugog zemljaka Aleksandra Vucica.Pozdrav.

    7
    1
 2. после повратка – пред суд за подривање државног поретка, и темеља државе, па вишегодишња робија и касније протеривање у Албанију па нека тамо праве своју државу.

Comments are closed.