THINK TANK TOWN vs. NOVINARI: Bojkot ili neinteresovanje?

THINK TANK TOWN vs. NOVINARI: Bojkot ili neinteresovanje?
Podeli:

Publika je sinoć stajala i pred vratima lesovačkog „Marfi paba“ jer na otvaranju Fesitvala književnosti „Think Tank Town“, bukvalno se tražila stolica više, sem za novinare.

Ovogodišnji „Think“ organizuje se pod sloganom: Reč slobode – Sloboda reči

Od 11 registrovanih medija u gradu na Veternici na otvaranju prestižnog i već tradicionalnog, 11. festivala književnosti koji okuplja neka od najprestižnijih svetskih imena moderne literature, nije se pojavio niko sem novinara iz naše redakcije.

Da sam doveo neku pevaljku u Leskovac, najverovatnije bi se svi ti novinari zatrčali ovde, međutim to je samo još jedan dokaz da kultura ovakva kakva jeste, nikada neće biti zanimljiva kao neke druge banalne stvari“, mišljenja je organizator festivala i najpoznatiji leskovački književnik Saša Stojanović.

Iako je i odbornik opozicije u loklanom parlamentu, mišljenja je da sinoćnji medijski „bojkot“ otvaranja festivala, i nema mnogo veze sa politikom.

Jednim delom verovatno sve to ima i političku dimenziju, a sa druge strane, sve ovo govori da živimo u sistemu koji je potpuno nezainteresovan za kulturu, već samo za zadruge, farme i parove“, dodaje Stojanović.

Festival je otvorio trenutno najpopularniji mladi umetnik Marko Šelić Marčelo, a šta je on imao da kaže o „bojkotu“, pročitaćete u posebnom tekstu.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Murakamija nisam najavio ali isto nije dosao 7. oktobra 2017., 12:15 pm

  Na Okrugle stolove – nema pevanja sa pucanjem, obećavam, samo viteštvo! – pozvao sam svoje prijatelje iz PEN klubova: Ifigeniju Simonović (PEN Slovenija), Ermisa Lafazanovskog (PEN Makedonija) – njih dvoje će u posebnom programu „ukrstiti koplja“ opusa Vitomila Zupana i romana „Istorija ljudi koji pomreše od straha“ – zatim Danu Mojžišovu, Olgu Valo, Vladimira Karfika i Jakuba Fišera iz Češkog PEN-a, tu su još Agnješka Žuhovska Arent i Arnold Ananičius iz Poljske, Maja Bosilkovska iz Makedonije.
  0  0
 2. Novinari prisustvovali virtuelno kao i gosti 7. oktobra 2017., 12:40 pm

  Poredjena radi najava za veceras
  „Škola kreativnog pisanja (17 h), promocija knjige Dragana Stošića „Na tuđim aerodromima“ (18 h), „Cenzura kroz vekove“Dejana Acovića u 19 h, i veliki Ljuba Živkov u 20 h!
  DOBRO DOŠLI“!
  I najava na plakatu bas nemaju veze velike.
  Možda da novinari malo istraže?
  0  0
 3. Poučna nota iz života 7. oktobra 2017., 12:50 pm

  Moj pok. ćale i moj zet, pre par godina objašnjavaju se…Zet ćalu – imam prijatelje doktore, sudije, advokate. Ćale će njemu – ti njima budalo služiš da im platiš večeru, prijatelji su im drugi advokati, doktori i sudije!
  0  0
 4. Novinari nisu dosli jer festival nije otvorio Carlijev drug Mesko 😅
  0  0
  • ali sve je politika. Bas me briga za ovaj festival, tamo ne bih ni slucajno – moj licni stav. Ali, nedolazak medija !?..znaci samo jedno. Ko razume, razumece.
   Jugmedia !!!
   0   0
 5. Verovatno je zatajila organizacija, tj nisu (na vreme) pozvani svi mediji. Takođe, kao što gospodin Stojanović kaže „Jednim delom verovatno sve to ima i političku dimenziju, a sa druge strane, sve ovo govori da živimo u sistemu koji je potpuno nezainteresovan za kulturu, već samo za zadruge, farme i parove“. O (ne)dolasku medija mogu da dodam i svoje pitanje: Zašto je ovaj medij ispratio samo književno, rekao bih, poluveče, Marka Šelića (Marčela), a nije, recimo Okrugli sto o cenzuri, ili predstavljanje knjige Predraga Stankovića?
  Sve u svemu, održavanje ovakve vrste festivala, bez obzira na politikanske kritike, je preko potrebno Leskovcu.
  p.s. Večeras je priča o cenzuri i autocenzuri …
  0  0
 6. Saša Stojanović nije uopšte pozvao novinare, ISTINE RADI
  0  0

Comments are closed.