SERIJAL: ISPOVEST PRIVATNOG DETEKTIVA IZ LESKOVCA

(TREĆI DEO) – DA LI VAS NEKO ŠPIJUNIRA? Gastarbajter želeo da uloži pola miliona evra, politički moćnik tražio 100 hiljada za sebe

Privatni detektivi iz Leskovca, ne samo što otkrivaju preljube i intrige, već su uspeli da reše i serijske krađe jednog sudije koji je zbog toga dobio otkaz, kao i klasičnu novčanu iznudu lokalnog političara od jednog domaćeg investitora koji je na jugu Srbije želeo da otvori fabriku sa 300 novih radnih mesta. Po zadatku prikupljaju informacije o vama, a da toga niste ni svesni! Ovo su njihove ispovesti...
(TREĆI DEO) – DA LI VAS NEKO ŠPIJUNIRA? Gastarbajter želeo da uloži pola miliona evra, politički moćnik tražio 100 hiljada za sebe
Podeli:

Verujte, nije baš lako ni uticajnim političarima. Oni koji ih dobro poznaju kažu da su često paranoični, da su u strahu kako ih neko prati i prisluškuje, i nisu daleko od istine jer se dešava da ih često proveravaju i privatni detektivi.

U Leskovcu radi nekoliko privatnih detektiva koji svoju dnevnicu naplaćuju minimum 50 evra, a kada ih angažujete da o nekome prikupe informacije, to čine poput Džejms Bonda ili modernog Šerloka Holmsa u najzamršenijim scenarijima holivudskih blokbastera.

SVI POLITIČARI SU „ALAVI“ NA NOVA RADNA MESTA

Našeg sagovornika angažovala je centrala jedne od najuticajnijih političkih stranaka kako bi „proverio poštenje“ njihovog partijskog druga koji je u tom trenutku žario i palio najvećim gradom na jugu Srbije.

To nije bilo lako. Reč je o jako uticajnom čoveku. Moj zadatak je bio da proverim koliko je koruptivan. U startu nisam znao kako to da uradim, kako da uđem u zgradu opštine… Bila mi je potrebna pomoć iz vrha moje agencije“, počinje nam priču kao iz filma ovaj privatni detektiv iz Leskovca.

Njegov zadatak je bio da tom gradskom moćniku ponudi mito.

A da bih uopšte došao do njega, morao je da mi veruje. I tu nastaje pravi holivudski zaplet. Ljudi iz agencije su mi napravili lažni identitet, obukli u najskuplje odelo i dali da vozim automobil vredan 150.000 evra. Pretvorili su me u uspešnog kvazi biznismena gastarbajtera, napravili su mi čak i sajt firme koji je izgledao jako moćno… Moje je bilo samo da dođem do tog poltičara i ponudim mu „posao“ iz snova“, priseća se.

Bitno je bilo da ga niko ne prepozna od ranije, „iz njegovog pravog života kako ima običaj da kaže, a znao je da će i on biti proveravan od strane tog istog političara.

Sve je moralo da bude realno urađeno. I na kraju nam je poverovao. Zakazao nam je sastanak, a ja sam mu ponudio da u njegovom gradu otvorim fabriku sa 300 novih radnih mesta i da sam spreman da u to uložim pola miliona evra“, priča.

Kada je skoro došlo do potpisivanja ugovora, u predlogu ugovora je namerno ostavio prazno mesto za cifru.

Čekao sam njegov predlog. I ladno je ponudio da se u ugovor stavi cifra od 400.000 evra, a ne pola miliona koliko sam mu ja bio rekao da sam spreman da uložim. Kazao mi je kako će mi obezbediti sve dozvole i potrebnu infrastukturu bez ikakvih čekanja i nepotrebnih trzavica ali da to košta 100.000 evra i da ćemo se oko otplate toga dogovoriti, kako, na koji žiro račun, a deo novca njemu na ruke. Tu je moj posao bio završen. Sve dokaze koje sam skupio predao sam u centralu njegove stranke“, završava nam priču ovaj privatni detektiv iz Leskovca.

Ime političara je poznato redakciji i još uvek se nalazi na istoj funkciji u gradu u kojem živi, godinu i po dana kasnije nakon nepristojne ponude koju je dao lažnom biznismenu.

NE VERUJTE NI KONOBARU U KAFIĆU

Na naše pitanje da li ga je strah da se ne sretne ponovo bilo kada sa tim političarem kojeg je razotkrio u nameri da ga potkupi, kaže da nije.

Mislim da me čak ne bi ni prepoznao. Ja sam u realnom životu jedan normalan i prosečan momak koji ne nosi skupa odela i staove, ne vozim skupe automobile i radim u jednoj običnoj firmi dosadan i običan posao“, kaže.

I dodaje da bi bili zabezeknuti kada bi saznali ko se sve bavi detektivskim poslom u ovom gradu.

Možda je to konobar u vašem omiljenom kafiću koji vam svaki dan služi kafu, možda vaš komšija ili običan radnik u Džinsiju… Nemojte to da vas iznenadi“, priča naš sagovornik.

Sve u svemu,  kaže, detektivski posao jeste težak, ali s obzirom na to koliko je isplativ, zanimljiv, i koliko sa sobom nosi uzbuđenja, on je veoma poželjan.

Ipak, od 1. januara ove godine on se više ne bavi detektivskim poslom i razloge za to otkrićete na kraju našeg serijala.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Moldere, to što ti u tekstu zoveš privatni detektiv u narodu je poznatije kao taster ili pandurski provokator. Uopšte ti ovo nije zanimljivo, čak je i odvratno.
  1  0
  • Koce, slažem se da je odvratno da čovek, koga obojica znamo, ovako pokvareno otima ljudima pare!
   0   0
   • Bobina, ja ne poznajem ljude iz kriminalnog miljea a ni protuve koje ih kobejagi $pijuniraju. Ne znam o kome se radi. Možda će novinar da nam to otkrije u nekom sledećem nadtavku. A možda i neće.
    0    0
 2. Ponosni građanin 25. januara 2017., 4:37 pm

  Pošto se u tekstu navodi da se radi o najvećem gradu na jugu Srbije, znači da se radi o Nišu. Posle ovakvih navoda, mislim da bi policija odmah trebalo da reaguje i da uhapsi lice koje je tražilo mito. Mislim da bi se posle toga još mnogo toga razotkrilo.
  0  0
 3. A kako zaposliti 300 radnika 500000€
  0  0
 4. Opasno je što svakakvi likovi to rade, ne samo muškarci već i žene i starije gospodje za neki dinar, neznajući uvek prave namere onog ko ih angazuje. Pored prćenja kretanja zrtve po gradu, najjače je kada se i u prodavnicama muvaju oko zrtve da vide šta kupuje, iz kog reda uzima robu, da li zrtva uzima prvi artikal ili drugi,treci po redu…?!
  0  0
 5. Pricam ti pricu, u Leskovcu se svi znaju tako da glumiti biznismena a iz Leskovca si je nemoguce.
  0  0
 6. znam osobu koja je htela da otvori aqua park u leskovcu ali su iz partije vladajuce trazili prvo 10.000$,a kasnije jos 50.000$ da se „podmaze“ ,covek naravno odustao i otisao u inostranstvo xe xe
  0  0
 7. To se u zapadnom svetu zove mistery client.Angazuju ih sve velike firme.Znam osobu iz Le koja radi za potrebe agencije obilazi pumpe,Rodu,Ideu…
  0  0

Comments are closed.