Triatlon na Vlasini u nedelju (PROGRAM)

Triatlon na Vlasini u nedelju (PROGRAM)
Podeli:

Na bajkovitom Vlasinskom jezeru u nedelju će se održati sada već tradicionalni „Triatlon samoprevazilaženja“, sa početkom u 10 časova, koji se sastoji se od 2 trke i koji ima status državnog prvenstva, odnosno, Kupa Srbije. 

Reč je o Olimpijskom Triatlonu: plivanje 1500 metra, plus vožnja bicikom 40 km, plus trčanje 10 km, i o  Sprint Triatlon: plivanje 750m, bicikl 20 km, trčanje 5 km.

Olimpijski triatlon je ujedno i zvanično državno prvenstvo Srbije u triatlonu, dok se trka Sprint triatlon boduje za Kup Srbije.

Start obe trke je u isto vreme na plaži ispred hotela Vlasina.  Za sada je već prijavljeno preko 80 učesnika iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Nemačke i Crne Gore.

Prvak Srbije u Olimpijskom Triatlonu za 2016. je  Milan Tomin (TK Trigy Racing) koji je trijumfovao sa vremenom 1 sat 59 minuta i 25 sekundi (na slici dole pri ulasku u cilj)

Organizator Vlasinskog Triatlona Samoprevazilaženja je Šri Činmoj Maraton Tim iz Niša u saradnji sa Srpskom Triatlonskom Unijom i opštinom Surdulica.

Usled održavanja biciklističkog dela trke koji se odvija na deonici dužine 2,5 kilometra od hotela Vlasine u pravcu ka Surdulici i trkačkog dela trke koji se odvija na deonici dužine 1,5 kilometara od Hotela Vlasine ka Crnoj Travi, sabraćaj biti obustavljen na 3 sata, od 10 do 13 h. Kako bi izbegli nepotrebnu gužvu, organizatori pozivaju građanstvo da planira svoj dolazak na Vlasinu u nedelju pre 10h i odlazak sa Vlasine posle 13,30 h.

Takođe, u na gore navedenoj doeonici puta na kome se održava triatlon, pristup sa svih lokalnih puteva ka glavnom putu biće blokiran.

(Kraj)


Podeli: