U prisustvu ministarke Zorane Mihajlović počeli radovi na izgradnji fekalnog kolektora

U prisustvu ministarke Zorane Mihajlović počeli radovi na izgradnji fekalnog kolektora
Podeli:

Danas su počeli radovi na izgradnji fekalnog kolektora od Vranjske Banje do Vranja, dužine 7,7 km, vrednosti 2,6 miliona evra,  a početku realizacije ove značajne investicije prisustvovala je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Početak radova počeo je polaganjem prve cevi na gradilištu, preko puta stadiona “Železničar” u Vranjskoj Banji, a direktor Vodovoda Goran Đorđević  istakao je da će pored fekalnog kolektora, biti uređeno i još pet saobraćajnica u gradu, što predstavlja uvod u izgradnju Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da je ovaj projekat od velikog značaja za građane.

“Uz podršku Vlade Srbije i nemačke razvojne banke KFW uredićemo  ceo sistem vodosnabdevanja, što je od suštinske važnosti za sve građane. Na ovaj način podstičemo i dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta“, istakao je Milenković.

Prema rečima ministarke Zorane Mihajlović, jug Srbije mora biti bogat i razvijen.

“U proteklom periodu u Pčinjskom okrugu otvoreno je novih 3.000 radnih mesta, a u komunalnu infrastrukturu grada Vranja ulaže se oko 30 miliona evra. To je dokaz brige predsednika države Aleksandra Vučića i Vlade Srbije prema jugu Srbije. Završavamo  Koridor 10 do kraja godine, a u prethodne tri godine uložili smo u puteve okruga  preko milijardu i 400 miliona evra, izgradili smo 55 km železnice, a rekonstruišemo i dve železničke stanice u Vranju i Vranjskoj Banji”, napomenula je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da je u Vranju železnička stanica izgrađena 1879. godine, i da se tek sada radi na njenoj obnovi.

“Time samo potvrđujemo da menjamo nabolje celu Srbiju“, zaključila je Mihajlovićeva.

 


Podeli:
  1. Treba i ovde da pocnu potporni zidovi da pucaju ko na Autoput, al steta ce bude veca!

Comments are closed.