UHAPŠENO 97 OSOBA Pljačkali kuće i stanove

UHAPŠENO 97 OSOBA Pljačkali kuće i stanove
Podeli:

U prethodnih nekoliko dana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, uhapsili su 97 osoba koje se sumnjiče da su izvršili krivična dela teške krađe, krađe i razbojništvo.

Zbog sumnje da su na teritoriji Leskovca počinili devet krivičnih dela teška krađa, policija je uhapsila dvadesetogodišnjeg E.D.  i podnela jednu krivičnu prijavu protiv maloletnika, koji se sumnjiči da je bio saučesnik u sedam teških krađa za koje se tereti E.D.

U velikoj policijskoj akciji na suzbijanju imovinskih delikata, koju je MUP sproveo na teritoriji Beograda, Kragujevca, Novog Pazara, Leskovca, Pirota, Pančeva, Požarevca, Smedereva, Bora, Vranja, Zaječara, Jagodine, Sremske Mitrovice i Prokuplja, uhapšeni su osumnjičeni koji se terete da su u prethodnom periodu izvršili više od 300 teških krađa, krađa i razbojništava.

Krivične prijave u redovnom postupku podneli su protiv još 48 osoba.

Policija je od osumnjičenih oduzela više predmeta koji potiču iz krivičnih dela, između ostalog četiri automobila, motocikl, skuter, umetničku sliku, više mobilnih telefona i SIM kartica, dva kompjutera, više komada nameštaja i tehničkih uređaja ukradenih iz kuća i stanova, navodi se u saopštenju MUP-a.

(kraj)


Podeli: