Umesto mini internata rupa iz koje decenijama krekeću žabe i izlaze zmije (VIDEO)

Umesto mini internata rupa iz koje decenijama krekeću žabe i izlaze zmije (VIDEO)
Podeli:

Trećeg marta 1997. godine, u toku jedne od predizbornih kampanja, svečano je udaren temelj budućeg mini internata pored zgrade Škole za osnovno i srednje obrazovanje „11.oktobra“ Leskovac, tada Specijalna škola. Od planiranog objekta danas je ostala samo rupa puna žaba i po koje zmije.

Ova rupa preko puta niza kuća u Ulici Voje Nikolajevića stvara velike probleme meštanima od proleća do jeseni.

A o kakvim problemima je reč, poslušajte na našem video meštanku Snežanu Milošević.

Temelj u dnašnjoj rupi položen je u vreme kada je direktor bio pokojni Nikola Cakić Trenka, a predsednik opštine Nikola Jovanović. Bilo je to vreme velikog siromaštva uzrokovano ratovima i nezapamćenom u svetu inflacijom koja je zadesila Srbiju, ali želja da se biračima pokaže da je vlast vredna, bila je jača od prazne kase u lokalnom budžetu. Neki se prisećaju da se u projekat krenulo iako prethodno u budžetu nisu isplanirala sredstva.

U Odeljenju za zaštitu životne sredine kažu da ovu rupu redovno tretiraju od komaraca

Miloševićeva upravo tu rupu krivi što se u okolnim podrumskim prostorijama pojavila voda. Sekretar škole Zvonimir Ilić objašnjava, međutim, da su ovih dana problem velike padavine i podvodne vode, ali nagoveštava i rešenje problema.

Kako sam razumeo da je ranije rekao gradonačelnik, da će tu biti dnevni centar i da je projekat već urađen, pa će problem biti rešen“, kaže Ilić.

Inače, sama škola „11. Oktobar“ je jedna od najuređenijih u Leskovcu i nju je grad Leskovac uložio velika sredstva, kako za uređenje dvorišta, tako i unutrašnjosti.

 

 


Podeli:
  1. Samo ti laži, od projekta do projekta mi u čabru. Postavila bi te samo jednu noć da slušaš žabe

    1
    1

Comments are closed.