MEĐUNARODNI DAN SREDNJOŠKOLACA I STUDENATA

Unija srednjoškolaca: Nećemo da sedimo skrštenih ruku

Unija srednjoškolaca: Nećemo da sedimo skrštenih ruku
Podeli:

Ne želimo da kritikujem, već da apelujemo na ljude koji su iznad nas da rešavaju probleme u prosveti kako bi se nastava odvijala kvalitetnije, ali i da pošaljemo poruku da mi kao učenici nećemo da sedimo skrštenih ruku, izjavila je danas predsednica Unije parlamenata leskovačkih srednjoškolaca Milica Bogdanović.

Bogdanovićeva, učenica treće gidine na prirodno matematičkom smeru Gimnazije, je na konferenciji za medije, održanoj pre sednice skupštine Unije, kazala da je današnji skup posvećen pronalaženju rešenja za probleme u vezi sa školskim resursima, ono o čemu se na sastancima učestalo priča. Ona je pri tom ukazala na neke primere.

Škola za tekstil i dizajn, na primer, nema svoje računare, a posebno su neophodni za smer grafičar i dizajn, Muzička škola nema  salu za koncerte, a učionice dele sa ostalim školama i zavise od nekih drugih ustanova.  Gimnazija i Ekonomska imaju problem sa deljenjem prostora, pa ne mogu da se održavaju dopunske nastave, a Medcinskoj nedostje materijal za potrebe farmaceuta i zubara“, istakla je predsednica Unije parlamenata srednjih škola Leskovac uz napomenu da se bore za buduće generacije.

S druge strane ona je pohvalila Tehničku i Trgovinsku školu koje su rešile neke svoje probleme, ali i Gimnaziju, i apelovala da se svim školama podjednako posveti pažnja. Zaključci sa današnje skupštine biće dostavljeni svim školama i gradskim vlastima.

Milica Ivanović


Podeli:
 1. Deco, a sto se ne zalite na direktorku g…. koja na svako vase pitanje odgovor krece sa NE. Kod nje nista ne moze. I ekskurzije jedva da se izvedu. Kad deca hoce nesto humanitarno da urade to ide na jedvite jade. Zasto se ne pozalite sto ta direktorka nema nikakvu komunikaciju s vama? Direktori su oduvek djacima bili drugi roditelji a ona kao da ih ne primecuje, nedodirljiva je (Boze moj). Eto toliko od mojih zapazanja. Deco, naterajte ih da za direktore postavljaju osobe koje vole svu decu a ne samo svoju. Ako ne bude tako vi cete kroz skolu prolaziti tek tako, bez osecaja.

  • Apsolutno netacno, u skolu se nikada vise nije ulagalo, sredjena fasada, stolarija, kabineti, fiskulturna sala. Moje dete je prezadovoljno eksurzijom. Vas komentar je potpuno neopravdan,licnu mrznju i frustracije lecite na drugi nacin.

   • Gospodja prica o odnosu direktorice prema djacima a ne o tome u sta su se ulagale pare. Vi sto samo gledate materijalno vi i forsirate slicne vama, bez duse, bez emocija. Zato deca i beze iz ovog grada.

    • Milanka, ne slazem se sa Vama, direktori ne trebaju deci biti roditelji. A decu kulturi i vaspitanju uce roditelji i za ponasanje dece i omladine su upravo oni krivi. Zbog toga sto zelite da prebacite roditeljsku obavezu na profesore i direktore,zbog toga imamo dosta nevaspitane omladine . Ja sam bila pre desetak godina ucenica Gimnazije, meni direktorka nije bila majka,znao se odnos kakav treba djak da ima prema profesoru i obrnuto i to potice iz kuce. Direktor je tu da omoguci deci kvalitetno,uspesno skolovanje, da razvija obrazovni sistem. Sve pohvale za direktorku Gimnazije, mnogo toga je uradila u skoli, kao bivsi ucenik veoma sam srecna zbog toga.

   • Pa fasada je sredjena jos 2007 godine i istocni deo stolarije…sakompletnim projektom za celu skolu…sve vas je cekalo na gotovo..

 2. Sve to je zloupotreba dece i mlaćenje prazne slame. Ovo dete iz tzv Unije parlamenata leskovačkih srednjoškolaca je dete jedne NVO majke, a osnivanje Unije Parlamenata srednjoškolaca je inicirala ta NVO u rasulu da bi iskamčila pare od Ministarstva omladine i sporta. Materijalni benefit ima jedino majka devojčice dok ostala deca statiraju u kukuruzu jer su ih matorci ubedili da rade jako važnu stvar.

 3. Ako smo na 99. mestu po kvalitetu obrazovanja onda je sve jasno.O strajkovima ,manjku para za raznorazne potrebe u pojedinim skolama,oskudnim bibliotekama ,katastrofalnim kadrofskim resenjima za direktore …Lokalna vlast a i ona centralna bave se propagandom i kozmetikom.Podrska zahtevima djaka.

  • Podrska zahtevima al nismo na 99 mestu vec top 5 po znanju su nasa deca posle srednje i narocito faksa.
   Pa pogledaj koliko Leskovcanki i Leskovcana radi na raznim institutima po svetu generacija 1981 Gimnazije ima ih 37 po institutima.A ostale?Kakvo 99 mesto covece, mala nacija a tako visok broj ljudi na visokim pozicijama po svetu.
   Pa pogledaj 19 i 20 vek, pa u top 20 imamo sigurno 3 najveca uma.Teslu, Milevu Maric,Milankovica, Pupina, Rudjera Boskovica, Miku Alasa,pa i Ognjena Kostovica koji izumi prvi hidroavion.
   Tesla je top 1 na 98% svetskih foruma, Milankovic je i danas najcitiraniji nas naucnik a i svetski, najtacniji kalendar, da ne pisem da su sve danas dokazali sto je napisao o Astronomiji….

   • Kakva podrška i čemu podrška deci koja su bačena u ring politički instruisana od svojih politički zavisnih roditelja. Šta su onda spremni sve da urade sa tuđom decom ako svoju politički zloupotrebljavaju?

 4. nije tacno da se ne ulaze u srednje i osnovne skole pre 10 godine se nije ulagalo kolko sad ima i istina da fale racunari ali da je tolko crno nije mi bre loptu za fudbal nismo imali 2007 godine kamo li racunari da je stanje bolje sad nego ranije jeste a da treba da bude jos i treba ali ako se pise nneka se pise za pozitivno !a da se neko sa strane mesa i gura da ima koristi to ne !

  • A ti rode, jesi li cuo za tacku i zarez, makar? Aman ljudi, ako ste nepismeni ne pisite komentare. Pa samo medvedju uslugu pravite onima koje, kao, branite.

 5. Deckonjo,ne govorim o darovitim pojedincima i potencijalima nasih djaka, veco o celokupnoj situaciji u obrazovanju.Nemoj da se bavis zamenom teza svojstvenih naprednjackim umovima.

Comments are closed.