Upoznajte se besplatno sa naukom u centru grada

Upoznajte se besplatno sa naukom u centru grada
Podeli:

Centar za promociju nauke danas je u Leskovcu svečano otvorio Naučni kamion na parkingu ispred Robne kuće, gde će se do nedelje svakodnevno održavati raznovrsne radionice i naučni programi za osnovce, organizacione grupe i sve zainteresovane građane.

Na samom ulazu u Naučni kamion, postaljena je izložba „Leskovac i njegovi ljudi na starim fotografijama“, Narodnog muzeja u Leskovcu, čiji je cilj da putem fotografija prikažu život grada kroz različite oblasti i delatnosti

Najmlađi posetioci danas su imali prilike da na kreativan i originalan način uživaju u laboratoriji fizike i hemije koja se nalazi na drugom spratu kamiona u prisustvu autora radionica i volontera leskovačkih osnovnih škola „Svetozar Marković“ i „Josif Kostić“, ali i srednjoškolaca iz Gimnazije.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović svečano je otvorio Naučni kamion i pozvao sve ljubitelje nauke da u narednih pet dana posete ovo mesto promocije nauke i da se upoznaju sa naukom i tehnologijom jer je otvorenost ka znanju i učenju ključ ličnog, porodičnog ali i gradskog i državnog napretka.

Ne želimo da naši mladi talenti odlaze iz zemlje, želimo da oni ostanu u našem gradu, u našoj Srbiji. I zato ćemo u narednim godinama ulagati još više materijalnih sredstava, znanje i umeće, energiju i sve ono što je potrebno da rad fonda za mlade talente bude što kvalitetniji“, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Već od sutra, posetioci će imati prilike da na ovom mestu učestvuju u raznovrsnim radionicama, a prva je zakazana sa sutra u 12 časova i odnosi se na temu migracija, svetlosti, zvuka kao i nasleđivanja i određivanja krvnih grupa.

Svi sadržaji su besplatni i namenjeni svim građanima, bez obzira na uzrast ili prethodno naučno znanje.

Emilija Mladenović

 


Podeli:
  1. Xexe, kada i ova crvenokosa postade naucnik?!

  2. Ne želimo da naši mladi talenti odlaze iz zemlje, želimo da oni ostanu u našem gradu-kaže veličanstveni mesko od veternice.Ima li veće ironije,od ovog?Pa gde su ti fabrike dr nauka gos.Cvetanoviću 5 godina vladaš,gde ti je milijarda i 52 miliona dinara koje si sa svojim funkcionerima zajedno potrošio ali nezakonito.Što daješ novac za pevaljke za novu godinu umesto za bolesnu decu?Pa ko je normalan od mladih da ostane u ovom da sluša tvoje laži do neba.Da nećeš možda da ih zaposliš Grande Mesko glumcu nad glumcima oblast tragikomedije sa mnogo činova.

  3. Kad god se nešto reklamira kao besplatno iza toga se krije debela mutljavina.Dokazano mnoga puta u Leskovcu.A još ako se tu pojave ovi iz muzeja,tačno 100%.To im je najuža specijalnost

  4. prosecan gradjanin leskovca je besan sto je zauzeto pola parkinga zbog ove barake odakle ne dolazi muzika

Comments are closed.