Upoznajte se besplatno sa naukom u centru grada

Upoznajte se besplatno sa naukom u centru grada
Podeli:

Centar za promociju nauke danas je u Leskovcu svečano otvorio Naučni kamion na parkingu ispred Robne kuće, gde će se do nedelje svakodnevno održavati raznovrsne radionice i naučni programi za osnovce, organizacione grupe i sve zainteresovane građane.

Na samom ulazu u Naučni kamion, postaljena je izložba „Leskovac i njegovi ljudi na starim fotografijama“, Narodnog muzeja u Leskovcu, čiji je cilj da putem fotografija prikažu život grada kroz različite oblasti i delatnosti

Najmlađi posetioci danas su imali prilike da na kreativan i originalan način uživaju u laboratoriji fizike i hemije koja se nalazi na drugom spratu kamiona u prisustvu autora radionica i volontera leskovačkih osnovnih škola „Svetozar Marković“ i „Josif Kostić“, ali i srednjoškolaca iz Gimnazije.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović svečano je otvorio Naučni kamion i pozvao sve ljubitelje nauke da u narednih pet dana posete ovo mesto promocije nauke i da se upoznaju sa naukom i tehnologijom jer je otvorenost ka znanju i učenju ključ ličnog, porodičnog ali i gradskog i državnog napretka.

Ne želimo da naši mladi talenti odlaze iz zemlje, želimo da oni ostanu u našem gradu, u našoj Srbiji. I zato ćemo u narednim godinama ulagati još više materijalnih sredstava, znanje i umeće, energiju i sve ono što je potrebno da rad fonda za mlade talente bude što kvalitetniji“, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Već od sutra, posetioci će imati prilike da na ovom mestu učestvuju u raznovrsnim radionicama, a prva je zakazana sa sutra u 12 časova i odnosi se na temu migracija, svetlosti, zvuka kao i nasleđivanja i određivanja krvnih grupa.

Svi sadržaji su besplatni i namenjeni svim građanima, bez obzira na uzrast ili prethodno naučno znanje.

Emilija Mladenović

 


Podeli:
 1. Xexe, kada i ova crvenokosa postade naucnik?!
  0  0
 2. Ne želimo da naši mladi talenti odlaze iz zemlje, želimo da oni ostanu u našem gradu-kaže veličanstveni mesko od veternice.Ima li veće ironije,od ovog?Pa gde su ti fabrike dr nauka gos.Cvetanoviću 5 godina vladaš,gde ti je milijarda i 52 miliona dinara koje si sa svojim funkcionerima zajedno potrošio ali nezakonito.Što daješ novac za pevaljke za novu godinu umesto za bolesnu decu?Pa ko je normalan od mladih da ostane u ovom da sluša tvoje laži do neba.Da nećeš možda da ih zaposliš Grande Mesko glumcu nad glumcima oblast tragikomedije sa mnogo činova.
  0  0
 3. Kad god se nešto reklamira kao besplatno iza toga se krije debela mutljavina.Dokazano mnoga puta u Leskovcu.A još ako se tu pojave ovi iz muzeja,tačno 100%.To im je najuža specijalnost
  0  0
 4. prosecan gradjanin leskovca je besan sto je zauzeto pola parkinga zbog ove barake odakle ne dolazi muzika
  0  0

Comments are closed.