Uređuje se 14 nekategorisanih puteva

Uređuje se 14 nekategorisanih puteva
Podeli:

Prošle nedelje krenulo se sa uređenjem nekategorisanih puteva na teritoriji Leskovca, a z ate namene lokalna samouprava je izdvojila 6,4 miliona dinara i u okviru tog ugovora biće uređeno 14 puteva.

Do sada su urađene deonice Palikuća – Veliko Trnjane, Bojišina – Dedina Bara i Oraovica – Robin del, u ukupnoj dužini od 3.800 metara, danas se radovi izvode u Gornjem Polju u dužini od 1.000 metara.

Predmet Ugovora je profilisanje makadamskog kolovoza uz dodavanje materijala šljunka, drobljenog krečnjačkog kamena, izrada betonskih zidova i krila propusta sa izradom ulazno – izlaznih građevina, izrada armiranog betonskih cevastih propusta, mašinsko čišćenje glava i šahti propusta, mašinski iskop odvodnih jarkova.

Održavanje nekategorisanih puteva je važno jer omogućava lakše kretanje meštana i bolju povezanost meštana sa susednim selima. Lokalna samouprava se trudi i ulaže napore da stanovnicima svih delova grada obezbedi što bolje uslove života kroz sanaciju puteva, rekonstrukciju važnih objekata, uređenje sela“, rekao je prilikom obilaska radova u Gornjem Polju gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Tucanički zastor će biti postavljen i na sledećim putevima: Sejanica-Kovačeva bara, Predejane-Koraćevac, Tulovo-Čukljenik, Zoljevo-put do groblja, Gornja Jajina-Palikuća-Veliko Trnjane, Veza R314 sa putem OP50 (deonica do rudarske crkve), Drćevac-Oraovica Crkovnička, Grajevcu, Svirce-veza Ćenovac, Priboj-Kaštevar, Igrište.


Podeli:
 1. Ljudi po selima sve manje, a poljoprivrednici se namerno uništavaju. I prave se putevi do sela i mostovi. Zamazivanje očiju iliti primenjena demagogija. Svi kažemo „bolje išta nego išta“ i „hvala im makar za to“.
  5  0
  • Koliko grad ulaze u poljoprivredu jasno je vidljivo, subvencije svake godine sve vise od kako je Cvetanovic na vlasti, manifestacije dani visnje, jagode, krompira…, gde i tu poljoprivredni proizvodjaci dobiju nagradu, komasacija uradjena onde gde je to bilo neophodno, atarski putevi, protivgradne stanice. Tako da, pomaka u razvoju poljoprivrede ima dosta.
   1   7
   • Sta znaci kontrola kompjutera u upravama, sada ustajem u pet, pa kafica, pa komentari, pa na posao. Sladak zivot.
    5    0
   • Neko ko nije bot 18. jula 2018., 9:53 am

    Poljoprivrednici ne dobijaju ni popuat na gorivo a te nagrade su misaona imenica.
    5    0
 2. Divne plocice u svetoilijskoj 17. jula 2018., 4:51 pm

  A neasfaltirane ulice u Dubocici?????
  7  0
  • U Dubočicu je zadnji put asfaltirao pre desetak godine onaj što ga apsiste pa pustiste. On nije bio nešto al vi ste 100 put gori.
   4   0
 3. Ovo je samo pokazatelj da se vodi racuna i odgovorno pristupa ne samo uredjenju gradskih ulica,vec i sagledavanju potreba mestana najudaljenijih sela.
  0  10
 4. Bice i Dubocica. Strpljenja malo. Iz haosa koji je predhodna vlast ostavila ne moze se izaci za par godina.
  2  7
  • Haos prethodne vlasti. Od kada ste vi na vlasti, od juce? Na vlasti ste pet godina i dalje za vase neuspehe i neznanje krivite prethodnu vlast. Ko jos veruje u to aman?
   2   0

Comments are closed.