Uroš Grujić, najbolji srpski pionir gimnastičar

Uroš Grujić, najbolji srpski pionir gimnastičar
Podeli:

PROKUPLJE – Kada je novembra 2012. godine prvi put zakoračio u salu za treninge Gimnastičkog kluba Topličanin, uz čvrst stisak dedine ruke, niko ni slutio nije da će za 3 godine postati državni prvak u višeboju u kategoriji pionira.

Gimnastičar Uroš Grujić iz Prokuplja ima samo sedam godina i već je postao zvezda i velika nada svog kluba ali i sportske javnosti, zahvaljujući svom talentu, ali i znanju trenera Predraga Mladenovića.

Sreo sam njegov pogled pun vedrine i vere u sebe. Ne znam kako, ali odmah sam shvatio da pred sobom imam budućeg šampiona”, priseća se Mladenović.

Ostavio je dobar ustisak nastupajući u C programu, na sudije, trenere i gledaoce.

Svi su gledali sa nevericom, pitajući se kako to jedan mališan, dečak sa pet godina, sa lakoćom izvodi obavezne elemente za ovaj program. Prosto nisu mogli da poveruju da to Uroš može da odradi”, priča trener o svom učeniku državnom prvaku.

Prvi značajniji useh Uroš beleži  novembra 2015. godine u drugom kolu Pionirske lige Srbije za dečake u Novom Sadu gde osvaja prvo mesto u višeboju sa dva boda više od drugoplasiranog. Raskošnim talentom skreće sve više pažnju stručnjaka, nižu se nagrade.

U prvom kolu u Kostolcu za pionire Srbije takođe osvaja prvo mesto u višeboju i već u drugom kolu u Novom Sadu odbranio je prvo mesto i postao prvak države u višeboju za pionire, gde je drugoplasiranom pobegao za deset bodova. Bilo je to tačno 12. novembra prošle godine.

Nedelju dana kasnije u Kostolcu osvaja četiri medalje i to  prvo mesto i zlatnu  na razboju,  dve srebrne na konju sa hvataljkama i bronzanu na parteru.

Po drugi put se Uroš okušao i na Međunarodnom takmičenju u Novom Sadu, u konkurenciji takmičara i iz Južne Afrike, Jordana, Slovenije, Bugarske.., zauzeo je peto meseto što je veliki uspeh za klub iz Prokuplja i samog Uroša.

Njegov rad i ozbiljnost na treningu pomogli su mu da ovoliko brzo napreduje i postane takmičar za respekt. Na njegovu i našu sreću ostao je isti onaj znatiželjan skroman dečak pun vere u sebe i poverenja u trenera, mališan koji više od dva sata dnevno trenira, kao jedna velika buduća zvezda srpske gimnastike”, ocenjuje trener Predrag Mladenović.

Uroš Grujić poneo je oreol najboljeg mladog sportiste Prokuplja za minulu 2016. godinu

Malog šampiona, inače učenika prvog razreda, posetili smo u domu njegovih roditelja, u centru Prokuplja gde živi sa sestrom Danicom, majkom Ivanom i ocem Nikolom.

Pokazuje nam svoja odličja s ponosom. Svestan je svog uspeha, ali se u dečakovom glasu ne oseća nadmenost, neodmerenost.

Volim gimnastiku i sa njom ću se družiti sve dok mogu, neću posustati. Moj trener Peđa je  trener u koga verujem i slušam ga sve što mi kaže, roditelji su stalno uz mene, škola mi ide dobro, spreman sam za nova takmičenja…”, nabraja šampion.

Uroš Grujić ove godine prelazi u drugu kategoriju takođe u A programu gde su vežbe malo teže, ali njegov trener veruje da će on ponovo sa lakoćom stajati na pobedničkim postoljima.

Vukašin Stevanović


Podeli: