Vanja Bulić: Spasiće nas samo Dušanov zakonik

Vanja Bulić: Spasiće nas samo Dušanov zakonik
Podeli:

Krajnje je vreme da se zakon u ovoj zemlji primenjuje onako kako je Dušan primenjivao nekad, poručio je večeras publici u Leskovcu poznati srpski novinar Vanja Bulić prilikom predstavljanja svojih knjiga u Leskovačkom kulturnom centru.

 

Dušanovim zakonikom Vanja Bulić bavi se u svojoj novoj knjizi koja izlazi 2. aprila

Po njegovom mišljenju, Srbiji je danas najpotrebnija doslednost, kao u Dušanovo vreme.

Kada bi se primenio njegov zakon, sutra bi među onim poslanicima koji dolaze u skupštinu, pola njih došlo bez ruku a pola odrezanog nosa. Dušanov zakonik sankcioniše i psovanje. Pa, zamislite one naše poslanike u Narodnom parlamentu, da se primenjuje njegov zakon, malo po malo bi se nekome spustale gaće, savijali bi ga preko stola, a ostali ga udaraju – jer zakon nalaže: da se bije sa 50 batina“, objašnjava Bulić.

On dodaje da Srbija i nema tako loše zakone, ali ih ne primenjuje.

Sa druge strane, bruka je da ti imaš sudije u ovoj zemlji koji za silovanje kažnjavaju tri do četiri godine, pa mu se još smanji kazna zbog navodnog dobrog vladanja, oni izađu i ponovo načine isto delo. A zakon lepo kaže: kazna silovatelju do 12 godina zatvora. Po tome se vidi da se zakoni u ovoj zemlji ne primenjuju. A o privredi da ne govorim“, ističe.

Veći problem je, kako zaključuje, to što je danas svako u političkoj borbi lopov.

A kad se završi predizborna kampanja, niko ne ide u zatvor. A niko i ne odgovara za to što je govorio laži“, kaže Vanja.

KAKVA DRŽAVA TAKVO NOVINARSTVO

Ovaj istaknuti novinar priznaje da je srpsko novinarstvo danas tamo gde je i celo društvo.

Novinarstvo je samo ogledalo društva i u tom je stanju da su danas mediji strogo kontrolisani. Ja sam pre par decenija bio u redakciji „Duge“ koja je u to vreme vodila strašnu borbu sa Miloševićevim režimom. I definitivno mislim da sam u njegovo vreme ipak bio slobodniji kao novinar“, dodaje.


Podeli:
 1. Цар Душан Силни!
  0  0
 2. Ima nas koji smo citali Dugu. Bulic nikada nije „vodio strašnu borbu sa miloševićim režimom“, čak naprotiv. Zdušno je podržavao i huškao na rat.
  0  0
 3. Ja sam pre par decenija bio u redakciji „Duge“ koja je u to vreme vodila strašnu borbu sa Miloševićevim režimom. I definitivno mislim da sam u njegovo vreme ipak bio slobodniji kao novinar“,
  0  0
 4. Ti si čovek za sve sisteme, sve što kažeš nema težinu
  0  0
  • Vanja Bulić je simbol integriteta i novinarstva u zemlji. Njegov rad u emisiji Posle ručka je najbolji primer toga. Gosti koje je doveo kada se diskutovalo o ubistvu pevačice su to najbolje potvrdili.Do tada nisam znao ništa o tom slučaju a ono što je pisalo u novinama je bio trač.
   0   0
 5. Ne treba nama nikakav Dušanov zakon. Mi imamo našeg predsednika dr Aleksandra Vučića. Njegov tim sprovodi zakone na pravi način. To što je počasni gradjanin Leskovca nama ide u prilog. Napraviće se bolja klima za radnike u Leskovcu.
  0  0
 6. Obožavam da ga gledam u Posle ručka. Čovek koji može sa svakim da razgovara. Ulepša mi popodne. Najbolja stvar je što se emisija emituje baš posle našeg porodičnog ručka. Meni je savršeno.
  0  0
  • Nije porodicni rucak kad se skupe 5/pet/botova i klopaju sendvic a la ,,poslednji tango u Parizu,/Sastav sendvica,dve/2/kriske leba,dva/2/kuhana jaja,jedna/1/kobaja i puter/moze margarin,u sve se maze/
   0   0

Comments are closed.