Veče srpske poetese Jelene Ćirić u Leskovcu

Veče srpske poetese Jelene Ćirić u Leskovcu
Podeli:

LESKOVAC – Ljubitelji poezije imaće sutra priliku da u Knjižari “Stošić” veče provedu sa poznatom srpskom pesnikinjom Jelenom M Ćirić i njenim stihovima, poetesom koja piše ljubavno-erotsku poeziju.

O književnom stvaralaštvu pesnikinje govoriće Zoran Jovanović, pesnik iz Leskovca, a Radmila Kocevska glumica iz Vranja, govorice njene stihove, dok će
u muzičkom delu nastupiti Bogdan Stanković na gitari.

Jelena M. Ćirić rođena je 15. novembra 1973. godine u Smederevu, Srbija.

Odrasla je u Požarevcu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Sa porodicom, mužem i dve kćerke, živi u Pragu.

Dosadašnji rad predstavila je putem brojnih sajtova, književnih portala, zastupljena je u mnogim zbornicima i antologijama poezije, prevođena na češki, engleski, nemački, slovenački, makedonski, hrvatski, arapski jezik.

Dobitnik je nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada, pohvala i priznanja.

Autor je dve samostalne knjige poezije, „ŽAR“ (2011) i „NAISKAP“ (2013), koautor knjige poezije „JA, TI, ON I ONA“ (2012), kao i jedne koautorske knjige u elektronskoj formi (M. Gogov, M. Korolija, J. M. Ćirić, 2012).

Piše ljubavno-erotsku poeziju, koja je u najvećem zastupljena u njenim dosadašnjim zbirkama, ali i ostale vidove poezije, kao i kratke priče.

Član je umetničke grupe ‚ARTE‘ iz Beograda i Udruženja građana ‚Lastavica‘ iz Praga, u okviru koga aktivno učestvuje u organizovanju kulturnih i humanitarnih akcija.
Član je Udruženja književnika Srbije od 2013. godine.

Dobitnik je priznanja Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za 2014. godinu.“

(Kraj)


Podeli:
 1. Krajincanin 04.08.2016., 13:52

  Bolje bi bilo da se odrzi neko vece, u vezi dogadjaja koji je zadesio nasu bracu Krajisnike pre 21god, da se cuje istina, jer nas narod je kratkog pamcenja i vrlo brzo zaboravi sve sto ga je snaslo.

  • knjigoljubac 04.08.2016., 16:05

   Pa baš će tamo da vode polemiku moralni čistunci i ostali rusofili …
   p.s. Čast zavedenim i prevarenim koji će prisustvovati ovom događaju lične promocije

   • first lesson 04.08.2016., 21:02

    Kad štampar/tiskar krene da se bavi kulturom naučiti lekciju mora: ne deliti ljude na buba-Švabe i buba-Ruse.

   • Šta tebi majm.ne rusofili smetaju?! Jel ovaj pakao od života odgovara tebi i tvojoj usranoj evropi, ako ti odgovara vuci se odavde i ljubi fašiste ispod pupka.

  • Beatle Russian Schwaben 06.08.2016., 21:00

   Knjigoljubac će biti i za Ruse i AMere i Bugare samo da mu Cvetanović iz budžeta ponovo udeli.Ali, zaboga, zašto njemu udeljivati kad je on profitan da profitniji ne može biti. Neka zaradi.Para za ovako nešto NEMAMO.Ovo isto imamo decenijama u gradskoj čitaonici.Izdaje se za nekakvog evropejca a ovamo nam prodaje „kulturu“ koja je prevaziđena još negde tamo krajem šesdesetih godina XX veka. Ovakvi „kulturni hepeninzi“ su ispustili svoju plemenitu dušu otprilike kad i partizanska pozorišta.

 2. uzvišeno :D 04.08.2016., 17:58

  Samo džarač obezbedi, ruke moje – poetesa reče drugu Zokiju.

 3. Dolazim obavezno. Ovo je avant-garde. Mame mi.

Comments are closed.