„Veliki brat“ prati bezbednost

„Veliki brat“ prati bezbednost
Podeli:

LEBANE – Na pet glavnih raskrsnica u Lebanu do kraja ovog meseca biće postavljene kamere koje imaju za cilj povećanje opšte bezbednosti građana u gradu, potvrđeno je danas „juGmedii“ u lokalnoj samoupravi.

Sredstva za kupovinu opreme  u iznosu od 20.850 dolara obezbeđena su u okviru projekta „Bezbedni gradovi“, koji zajednički finansiraju lokalna samouprava i  program UN „ Jačanje kapaciteta za inkluzivni lokalni razvoj u južnoj Srbiji“.

„Ciljne grupe su vozači motornih vozila koji zbog svoje nesavisnosti izazivaju saobraćajne nezgode. Takođe, i maloletna lica, učenici i drugi učesnici u saobraćaju kao i izvršioci krivičnih dela imovinskog karaktera i prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru biće obuhvaćeni video nadzorom“, kazao je nadležan iz Službe za pisanje i upravljanje projektima u opštini Lebane Marjan Stanković.

On dodaje da je ovim projektom, u cilju prenošenja iskustava, predviđena poseta u nekom od gradova u Srbiji u kojem već funkcioniše ovakav sistem video nadzora saobraćajnica.

(Kraj)

Podeli:
Sortiraj po:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
Zengic
Gost
26. jula 2012. 11:17 am

Ljudi nemogu da prezive oni namestaju kamere, za te pare su mogli da zaposle 100 coveka minimum.

wpDiscuz