Vučić u nedelju otvara niški Klinički centar

Vučić u nedelju otvara niški Klinički centar
Podeli:

Ključeve novog niškog Kliničkog centra uručiće u nedelju 17. decembra predsednik Srbije Aleksandar Vučić, potvrdio je prof. dr Zoran Radovanović generalni direktor KC Niš.

Prvi pacijenti ućiće u svoje sobe već posle 24. decembra, jer ćemo mi nakon svečanog otvaranja krenuti u detaljno čišćenje klinike. Već su spremne velike mašine koje će očistiti čitav prostor. Kako ne bi sa pacijentima preneli neku infekciju iz starih zgrada u novi klinički uglavnom će prvo ući novi prijemi. Nikoga nećemo požurivati da ode iz bolnice ali će svi otpusti prvo biti rađeni iz starih zgrada”, rekao je direktor KC Niš.

Kako pišu Niške vesti, u petak je na sednici Vlade Srbije izmenjen Statut ove zdravstvene ustanove koji je doneo neke izmene oko same organizacije.

“Nekada Centar za anesteziju prerasta u Kliniku za anesteziju koju Niš do sada nikada nije imao. Sada će u ovoj klinici biti pripremani pacijenti na vrhunski način”, dodaje Radovanović.

U novoj zgradi će biti panik taster a kartice će imati svi medicinski radnici, u roku od 10 sekundi će morati osoblje da reaguje, precizira direktor, dok će u odnosu na staru zgradu novi Klinički centar imati još 80 novih kreveta opremljenih najsavremenijom opremom sa svim dovodima za gas i sve što je potrebno.

Ovaj projekat iza kojeg stoji država vredan  je 50 miliona evra, nekada stari deo od 10 hiljada proširen je na objekat koji danas ima 50 hiljada kvadratnih metara, gde je smešteno čak 17 operacionih sala, samo dve ima  Urgentni centar

Novi Klinički centar imaće najmoderniju opremu za lečenje, mnogi aparati koji su deo nove zgrade imaju najprestižnije bolnice u Danskoj i Emiratima.

Najavljena su i nova zapošljavanja u zgradi Kliničkog, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar nedavno je potvrdio da u sektoru zdravlja nema zabrane zapošljavanja.

Direktor Radovanović kaže da će za potrebe rada u novom Kliničkom biće upošljeno novih 100 medicinskih radnika.

Interesantan podatak je da će na samom ulazu u zgradu biti montirano podno grejanje, koje će pri ulasku onemogućiti stvaranja leda.

Izvor: Niške vesti


Podeli: