Vučiću najviše priznanje i u Prokuplju

Vučiću najviše priznanje i u Prokuplju
Podeli:

Ove godine Plaketa svetog Prokopija, najvećeg priznanja u Prokuplju, rezervisana je za predsednika Srbije Aleksandra Vućića, koji nije mogao da stigne na svečenu akademiju povodom opštinske slave, pa je priznanje preuzeo njegov savetnik Milorada Veljović.

U obrazloženju za najprestižnije priznanje navodi se, između ostalog, da je „zahvaljujući podršci predsednika Vučića, u ovom periodu počelo i pojačano interesovanje Vlade Republike Srbije i resornih ministarstava za saradnju sa lokalnom samoupravom“.

Rezultat ove odlične saradnje, jeste veliki broj odobrenih projekata, koji su od velikog i izuzetnog značaja za sve Prokupčane. Oni se mere milionima dinara i milionima evra, a vide se na svakom koraku, počev od putne ifrastrukture, školskih objekata i ustanova kulture, pa sve do novih privrednih kapaciteta, koje je nedavno otvorio upravo predsednik Aleksandar Vučić“, ističe se.

Pohvalnica Sv. Prokopija ove godine je pripala direktoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Republike Srbije Dejanu Careviću, „koji je imao veliko razumevanje za vitalne potrebe Prokuplja“, zatim, doktoru pokupačkog Doma zdravlja Verici Bojičić, za izuzetnu stručnost u radu i Miroslav Lazović, koji već dugi niz godina ne zaboravlja svoj rodni kraj i Toplicu, „tako što kroz saradnju sa Narodnim muzejom Toplice, omogućava da u Prokuplje dođu i izlažu najpoznatija imena srpskog slikarstva“.

Aleksandara Vućič postao je počasni građani Leskovca još kada je bio na funkciji prvog potpredsednika Vlade Srbije, a istom titulom ovenčan je i u Svrljigu


Podeli:
 1. lebanski slucaj 22.07.2018., 16:57

  A Lebane nista! E moj Dzavticu.

  5
  1
  • Uboga sirotinja 22.07.2018., 17:56

   Pa tamo je Mira Marković počasni građanin. Što veća sirotinja i intelektualno i materijalno to češći počasno građani.

 2. Свака част, вољеном председнику!!!

Comments are closed.