KONKURS

Za poljoprivrednike 35 miliona

Na konkursu za razvoj poljoprivrede u Vranju odobrena su sredstva u iznosu od 35 miliona dinara za 178 od  266 pristiglih projekata.

Cilj nam je da povećamo sredstva za podsticaj poljoprivredi i naša namera  je da to bude 5 odsto od ukupnog budžeta grada Vranja. Kroz partnerski odnos pokazujemo odgovornost prema vama, razvoju poljoprivrede i seoskih sredina uopšte „, rekao je gradonačelnik Slobodan Milenković na ceremoniji potpisivanja u sali Skupštine.

Na skupu je govorio i gradski većnik za poljoprivredu Aleksandar Janjić, koji je istakao da je najviše projekata pristiglo za nabavku sistema za vodosnabdevanje, zatim za razvoj pčelarstva, nabavku plastenika, sadnica i stoke.

,,Poljoprivreda je naša velika šansa i zato preduzimamo sve mere za brži razvoj. Podsetiću vas da smo u prethodnom periodu preduzeli niz aktivnosti, poput održavanja edukacija, sastanaka, anketiranja, ulaganja u sistem protivgradne zaštite. Nastavićemo sa tom praksom, a posebno sa ulaganjem u razvoj infrastrukture„, naglasio je  većnik Janjić.

(Kraj)