Zaboravite na plaćanje berača i nošenje gajbica TRESAČ ZA VIŠNJE „počisti“ celo drvo za 10 sekundi (VIDEO)

Zaboravite na plaćanje berača i nošenje gajbica TRESAČ ZA VIŠNJE „počisti“ celo drvo za 10 sekundi (VIDEO)
Podeli:

Na tresaču radi svega šestoro ljudi, a u stanju je da u toku dana obere 23 tona višanja.

Ova mašina u roku od deset sekundi obere celo stablo, a proizvođači koji ga poseduju zaboravili su na muke višednevnog punjenja gajbica i plaćanja nadnice beračima, koje im oduzmu i polovinu zarade.

Video snimak, kako zapravo radi ova mašina, stigao je našoj redakciji iz Šumadije:

Uslov za mašinsku berbu je da visina stabla do prvih ramenih grana mora biti iznad 50 centimetra i minimalno međuredno rastojanje 4 metra

Inače, za jednu ovakvu mašinu, poljioprivredni proizvođači bi trebalo da izdvoje 10.000 evra.

Što se itekako isplati, jer se dnevno zaradi i do 1.000 evra ukoliko  je dobar rod i cena“, komentariše naš čitalac koji nam je poslao ovaj video snimak.

Za otresanje plodova mašina koristi hidrauličnu ruku kojom upravlja vozač. Prihvatno platno se postavlja u dve ravni koje oko stabla formiraju latinično slovo “V”. Ovako postavljene ravni omogućavaju jednostavnu berbu bez podizanja grana. Suprotnu stranu cerade nosi mašina a za stabla visine preko 5m druga strana se postavlja na točkove i lagano se može prevući od stabla do stabla. Za mašinu se može zakačiti prikolica koja služi za skladištenje gajbica.


Podeli:
  1. Eto šta nam je gospodin Vučić omogućio, ovo se ranije moglo videti samo u nemačkoj i sličnim razvijenim zemljama. Posle neka se poljoprivrednici žale kako teško žive.

    1
    12
  2. eureka!
    ovo postoji barem 20 godina u Srbiji…napredno je otkriveno nesto sto postoji vec 20 godina…bravo!!!

Comments are closed.