ŽELEZNICE SRBIJE Rampa je bila spuštena, tragediju izazvao nesavesni vozač!

ŽELEZNICE SRBIJE Rampa je bila spuštena, tragediju izazvao nesavesni vozač!
Podeli:

Još jedna tragedija u nizu, izazvana nepoštovanjem propisa, dogodila se sinoć u 19.40 časova između Brestovca i Leskovca kada je na uredno obezbeđenom putnom prelazu voz, koji je saobraćao od Niša do Preševa, naleteo na putničko vozilo.

Ovo se navodi u današnjem saopštenju „Infrastruktura železnica Srbije“ a.d. povodom sinoćašnje tragedije na pružnom prelazu u Brestovcu kod Leskovca, koje u nastavku prenosimo u celosti.

Tom prilikom od pet osoba, koliko se nalazilo u automobilu, jedna osoba je izgubila život, dok je dvoje teže, a dvoje lakše povređeno.

Naime, do nesreće je došlo nesavesnim ponašanjem vozača drumskog vozila, koji je usled žurbe pokušao da pređe prugu, zaobilazeći spuštene polubranike koji signaliziraju skoriji prolazak voza.

Po okončanju uviđaja policije i istražnog sudije, na lice mesta izašla je i Istražna komisija „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. Konstatovali su ispravnost uređaja za obezbeđenje putnog prelaza, kao i činjenicu da je voz, nakon udara i zaustavljanja posle putnog prelaza, prešao preko tzv. isključne tačke i tom prilikom aktivirao podizanje polubranika.
Napominjemo da se u 99 % nesreća na pruzi i putnim prelazima, dešava isključivo zbog nepažnje i nesavesnog ponašanja vozača drumskih vozila i neopreza pešaka.
Od ukupno 2158 putnih prelaza na teritoriji Republike Srbije, 20 % je obezbeđeno savremenom signalno – sigurnosnom opremom, a ostalih 80% znakovima drumske signalizacije, što znači da nema neobezbeđenih putnih prelaza.
„Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. apeluje na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju pravila drumske signalizacije, kao i upozorenja na opasnost u blizini pruge i voznih sredstava.

(Kraj)


Podeli:
  1. A sto ne kazete da se taj prelaz spusta dvadeset puta dnevno a od toga 18 puta uopste I ne prodje voz nego se ceka sat vremena da dodju I podignu rampu jer je naravno u pitanje neka greska.

  2. Ma kako da ne bila spustena rampa.Ne lazite vise.Rampa je bila podignuta.Sada hocete da okrivite decka koji se bori za zivot da bi zastili vas zeleznicu i drzavu .Sramota

  3. ……… Немој случајно да неки страначки вд мегатренд директор буде одговоран. Срамота.

  4. ПРЕ ОКО МЕСЕЦ ДАНА САМ ПУТОВАО ИЗ БРЕСТОВЦА КА БОЈНИКУ И КАД САМ ПРИЛАЗИО ПРУЖНОМ ПРЕЛАЗУ СВОЈИМ САМ ОЧИМА ВИДЕО ДА ВОЗ ПРОЛАЗИ А ДА ЈЕ РАМПА ПОДИГНУТА И СВЕТЛА НИСУ ТРЕПТАЛА.АЛИ ШТА ВРЕДИ,ДРЖАВА ЋЕ УВЕК ДА СЕ ИЗВУЧЕ.

Comments are closed.