ZLATO ZA SRBIJU U LESKOVCU! Naši odbojkaši prvaci Balkanijade

ZLATO ZA SRBIJU U LESKOVCU! Naši odbojkaši prvaci Balkanijade
Podeli:

Srpski odbojkaši rušili su večeras sve pred sobom u leskovačkoj Hali sportova u finalnoj utakmici protiv reprezentacije Bugarske.

Kadeti Srbije su savladali Bugarsku rezultatom 3:1 (26:24, 21:25, 25:18, 25:13).

Pre ove finalne utakmice u borbi za treće mesto  Turska je u taj  breku pobedila Grčku sa 3:2 i zasluženo osvojili treće mesto odnsono bronzanu medalju

Kao što sami znate vi ste pratili od prvog dana ovaj šampionat, do prvog mesta smo stigli bez ijednog poraza, sa smo jednim izgubljeniom setom. Momci su svi bili sjajni nikog nebih posebno izdojio. Shvatili su ozbiljno hteli su medalju i osvojili su je i to je prvo odličje ove generacije na  nekom značajnijem takmičenju.Kao čovek koji je seletirao ovu sjajnu generaciju ja im želim svu sreću u daljem odbojkaškom razvoju„, kazao je za Jugmediu najpre  Selektor  Boško Macuzić .

Dodeli medalja i to našoj repezentaciji  uručivao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Velika je čast  biti domaćin ovako jednom kvaltetnom prvenstvu u odbojci. Inače ovo se prvi put dešava  u našem gradu. Učešće osam ekipa  sa prostora Balkana. Naši moci puni snege, energije i potencijala  još jedenom su dokazali da smo dominantni  u ovm sportu. Bugarska je država koja  dosta ulaže u ovaj sport , što se pokazalo da nisu slučajno došli do finala. Sa pravom mogu da kažem da smo bili dobri domaćini i organizatori ovog takmičenja, jer smo grad  širokih ruku i otvorenog srca i dobrih komunikacija . Pokazali smo da možemo da budemo orgaizatori i mnogo većeg takmičenja nego što je ovo bilo proteklh pet dana u Leskovcu“, istakao je za naš portal prvi čovek Leskovca.

Finale Balkanskog kadetskog prvenstva u odbojci koje se večeras po prvi put igra u našem gradu, bodrilo je na stotine Leskovčana.

Među navijačima bilo je i dvadesetak Bugara, ali su Leskovčani dostojanstveno bodrili naše momke.

Halom se dostojanstveno orila srpska himna prilikom proglašenja pobednika, a naši sugrađani kažu da je ovaj finalni meč zasigurno takmica koja će ući u sportsku istoriju Leskovca.

Inače, početak utakmice u prvom setu nije nagoveštavao dobru igru Srpskih repezentativaca. Bugari su počeli žetoko i na prvi tehnički  tajm aut se otišlo sa prednošću Bugarske od četiri poena (4:8 ) . Da bi se Srbija priključla tek kad je dostigla prednost (11:11 )  da bi potom prvi put povela (15:14)  i drugi tehnički tajm aut rešili u svoju korist (16:15). Od tog trenutka uzimaju konce igre u svojim rukama. U samom finišu Srbija  ima prednost  čak 5 poena ( 21:16) ali se Bugarska vraća u igru  sustiže prednost (24:24). Međutim Srbija ne dozoljava da se razlika igra duže sa dva poena Majanaca donosi pobedu u prvom setu (26:24) najpre dobrim blokom a potom i smečom.

Drugi set i jedini kojeg je Srbija izgubila na ovom šapionatu je možda samo jedan trenutak opuštenosti ekipe. Bugari su već na početku imali prednost veliku (1:5)  da bi se na prvom tehničkom tajm autu otišlo sa pet poena prednosti ( 3:8) za Bugarsku.  U jednom trenutku Srbija je dostigla prednost (12:12) ali su Bugari ipak i drugi tehnički tajm aut dobili ( 13:16)  i najvaili poravnjanje u setovima. U finišu imaju lepu zalihu od tri poena ( 21:24)  i konačnih 21:25 za Bugrsku.

U trećem setu kao da je to razljutilo ili stavilo do znanja kadetima Srbije da su daleko bolji protivnik i zaigrali su na svom nivou.Čitavog trećeg seta su bili u voćstvo sa nekoliko poena prednsoti. Prvi tehnički tajm aut dobijaju samo Bugari  (7:8) ali je to bilo premalo za potpuni preokret.   I drugi  tehnički tajm aut pripao Srbiji  čak sa pet poena ( 16:11) prednosti. Drugi set rešavaju u furiznom finišu na kraju sa sedam poena razlike Srbija 25:18.

U četvrtom odlučujućem setu po Srbiju puleni trenera Boška Macuzića su zaigrali izvanreno i nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika finala.  Prvi tehnički tajm aut (8:3) pripada Srbiji kao i drugi čak sa sedam poena razlike(16:9) a u finišu su prosto pregazili svoje kolege iz Bugarske i na kraju sa 25: 13 rešili meč u svoju korist i okitili se zlatnom medaljom

Vukašin Stevanović

FOTO: Petar Lulić / Jovica Stojičić


Podeli: