Tradicionalna zlatna svadba u Blacu

BLACE – Sedma po redu Zlatna svadba, koju organizuju Kulturni centar „Drainac“ i opština Blace, održana je u holu Kulturnog centra. Ova manifestacija po svemu jedinstvena , koji slavi 50 godina zajedničkog života i ima za cilј promociju braka kao institucije koja je u Srbiji ozbilјno ugrožena, okupila je ove godine parove koji su 1964. sklopili brak u Blacu.

Od ukupno 112 parova venčanih te godine, 49 je očuvanih bračnih zajednica u kojima su živi oba supružnika. Juče je na zajedničkoj proslavi bilo prisutno 32 bračna para. Kao i prethodnih godina organizatori, koji su izuzetno ponosni na ovu manifestaciju, za njih su pripremili svečani ručak, druženje i zabavu uz muziku.

U pozdravnoj reči slavlјenicima se obratio Dejan Velimirović, direktor Kulturnog centra „Drainac“, koji im je čestitao jubilej, poželeo dobro zdravlјe, ličnu sreću i sve najbolјe u dalјem životu. Ispred Udruženja penzionera Blace govorio je Desimir Đorđević a ispred lokalne samouprave prisutnima se obratio Zlatko Dimitrijević, predsednik Skupštine Opštine Blace koji je svima poželeo još puno godina u braku i naglasio da je bračna zajednica svetinja a prisutni parovi dobar primer mladim lјudima.

Izvor: Opština Blace

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare