Nišlije masovno voze kroz crveno

NIŠ – Više od 2.000 prekršaja snimile su saobraćajne kamere na raskrsnici ulica Vojvode Mišića, Vožda Karađorđa i Bulevara dr Zorana Đinđića u Nišu za tri meseca rada.

„Od 14. oktobra 2015, kada su puštene u rad, do 31. januara 2016, kamere su evidentirale 2.013 saobraćajnih prekršaja: prolazaka kroz crveno svetlo, nepropisnog prestrojavanja na raskrsnici i nepropuštanja pešaka. Deo prijava je već procesuiran podnošenjem zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a za deo se utvrđuje ko se nalazio za upravljačem vozila“, kažu za „Blic“ u Policijskoj upravi.

 Raskrsnicu na „Crvenom pevcu“ snima 12 kamera. U Prekršajnom sudu kažu da su donete prve presude.

„Fotografije koje su napravile kamere predstavljaju verodostojnu ispravu o prekršaju. Najčešće nema potrebe za izvođenjem dodatnih radnji. Ranije su saslušavani svedoci, policajci, organizovano je suočavanje… Fotografija je nesporan dokaz“, kaže sudija Mišel Marković.

Vozači koji prođu kroz crveno ili ne propuste pešaka, a uz to su se još i nepropisno prestrojili, mogu da zarade kaznu od 55.000 dinara ili rizikuju da završe iza rešetaka do 30 dana, uz oduzimanje dozvole i kaznene poene.

– Za prolazak kroz crveno može se izreći kazna od 15.000 do 30.000 dinara ili zatvor do 30 dana. Za ovaj prekršaj upisuje se šest kaznenih poena, a može se izreći zabrana upravljanja vozilom od tri meseca do godinu dana. Kazna za nepropuštanje pešaka je od 6.000 do 20.000 dinara, uz dva kaznena poena, dok se zbog nepropisnog prestrojavanja ne vodi postupak, već policija izdaje prekršajni nalog vozaču od 5.000 dinara koji se može umanjiti za 50 odsto ako se plati u roku od osam dana – objašnjavaju u Prekršajnom sudu.

(Kraj)baj

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare