Nastavnik istorije štrajkuje glađu zbog odluke suda

Živadin Disić je danas ispred zgrade niškog suda počeo štrajk glađu zbog, kako navodi, cinične i uvredljive odluke suda. Živadin, koji je bio nastavnik istorije u OŠ “Sveti Sava”, tužio je tu školu za mobing, tužbu izgubio, zbog čega mu je stiglo rešenje Višeg suda da plati sudsku taksu u iznosu od 274.560 dinara.

Živadin je primalac socijalne pomoći, već skoro četiri godine, od kada je dobio otkaz u školi, i smatra da zbog toga sud ima pravo da ga oslobodi plaćanja takse, što je i zahtevao pisanom molbom.

“Razlog štrajka je upozorenje suda da platim taksu na tužbu i odluku, na šta sam ja odgovorio da primam socijalnu pomoć i da kao takav slučaj imam pravo, po članu 10. Zakona o sudskim taksama, da budem oslobođen te takse“, rekao je Živadin Disić.

Živadin je u svojoj molbi za oslobađanje od takse, ukoliko odluka bude negativna, zatražio pisano obrazloženje kako bi se eventualno obratio višim sudskim instancama.

“Pre nedelju dana, posle dve godine ćutanja, stiglo je rešenje u kome stoji da je sud dozvolio, a ja to nisam zahtevao, plaćanje takse u šest mesečnih rata. To je prva stvar koja je uvredljiva“, rekao je Živadin.”Druga stvar je što su u svom obrazloženju naveli da plaćanje iznosa takse na rate neće ugroziti moju materijalnu egzistenciju. Rata je oko 35 hiljada. Ja primam četiri godine socijalnu pomoć od  osam hiljada. To je vrhunac cinizma i uvrede! I tu je problem“

Njega je pre nedelju dana primio predsednik Višeg suda u Nišu, koji ga je saslušao i rekao mu da će videti šta može da učini.

„Od tada mi se niko nije obratio. Ja sam, naravno, prijavio ovaj štrajk u skladu sa zakonom. Tako da sam počeo da štrajkujem i štrajkovaću do ispunjenja zahteva“, poručio je Živadin.

Živadin je pored tužbe za mobing, tužio OŠ “Sveti Sava” i zbog otkaza koji je dobio, ali, kako kaže, taj slučaj i posle skoro četiri godine nije rešen.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
04.02.2019. 23:22

Jadan čovek! Verovatno nije bio politički podoban, pa dobio otkaz, za koji su vlastodršci našli neko nesuvislo objašnjenje, a na njegovo mesto doveli osobu sa partijskom knjižicom! Strašno!!!