Nakon zabrane u Bujanovcu, Balkanska međa u četvrtak u Vranju

Posle zabrane filma „Balkanska međa“ u Bujanovcu, koji se nalazi na samo dvadesetak kilometara od Vranja, projekcija ovog filma će biti održana u vranjskoj Sportskoj hali, u četvrtak 25. aprila u 20 časova.

Prema pisanju prištinskih medija, direktor Doma kulture u Bujanovcu Jetmir Islmaili, izjavio je da je odluku da zabrani prikazivanje filma doneo nakon što je „pročitao kritike i radnju filma“, te je rekao da je „jedini razlog za otkazivanje filma da bi se sprečila mržnja između Albanaca i Srba“.

U Kulturnom centru u višenacionalnoj opštini Medveđa, ovaj film gledaocima biće prikazan sutra

Nakon što je objavljena vest iz producentske kuće o tome da je film „skinut“ sa programa Doma kulture u Bujanovcu, oglasilo se MInistarstvo kukture, koje je izrazilo zabrinutost zbog ovakvog čina, kao i Koordinaciono telo za opštine Medveđa, Bujanovac i Preševo.

PROČITAJ VIŠE:


Otkazano emitovanje filma “Balkanska međa” u Bujanovcu

Direktor Doma kulture: Otkazao sam “Balkansku među” da bih sprečio mržnju između Albanaca i Srba


Kapacitet Sportske hale u Vranju je 3.000 gledalaca, broj ulaznica je ograničen, a one se mogu kupiti po ceni od 250 dinara na biletarnici hale.

Rusko-srpski film „Balkanska međa” reditelja Andreja Volgina, inspirisan istinitim događajem, prikazuje tajnu operaciju grupe ruskih specijalaca koja iz Moskve dobija naređenje da pre NATO trupa zauzme aerodrom „Slatina“ u Prištini 12. juna 1999. godine i zadrži ga dok ne stigne pojačanje.

Dok se čeka pojačanje ruskog bataljona stacioniranog u Bosni, specijalni tim predvođen Andrejem Šatalovim i Bekom Ethoevim, kojima se pridružuju pripadnici MUP-a, Vuk  i Fadilj, vode nemilosrdni rat protiv komandanta albanske grupe – Smuka.

 

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare