Svečana akademija povodom Dana policije

Intoniranjem himne Bože pravde sinoć je u sali Doma vojske u Vranju otvorena svečana akademija, koju je Policijska uprava Vranje organizovala povodom obeležavanja Dana policije.

Ovoj svečanosti su, pored predstavnika javnog i kulturnog života Pčinjskog okruga, pripadnika policije, vojske i Bezbednosno informativne agencije, delegacije policije iz Bugarske i Republike Severne Makedonije, prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić, sekretar Sekretarijata MUP-a Milica Ćatić, zamenik načelnika Sekretarijata za meterijalno finansijske poslove MUP-a Branko Živanović, načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković, predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković, načelnik Policijske uprave u Vranju Igor Živković i Episkop vranjski Pahomije.

Načelnik Živković je u obraćanju prisutnima istakao da je funkcija policije oduvek bila usmerena na zaštiti najvećih državnih vrednosti i tekovina, jer bez sigurnosti i bezbednosti koje su snažni temelji svake države nema napretka i prosperiteta.

“Oduvek je naša policija čuvala suverenitet i integritet  svoje otadžbine. Državna policija je omogućila da se svako oseća bezbedno i zaštićeno bez obzira na rasnu i versku pripadnost. Vreme u kome živimo od pripadnika policije zahteva veću efikasnost u radu i visok nivo profesionalizma, velika odricanja i spremnost na rizik u zaštiti života, lične i imovinske sigurnosti građana.Ovo pogotovo kada je u pitanju zaštita suvereniteta države, borba protiv terorizma i svih oblika globalnog ugrožavanja”, rekao je Živković.

Na kraju svečanosti, Živković je uručio specijalna priznanja, priznanja, zahvalnice i diplome koletivima i pojedincima sa kojima je tokom proteklih godina ostvarena izuzetna saradnja.

U ime dobitnika se zahvalila Milica Ćatić sekretar sekretarijata MUP-a, koja je istakla da su  zahvaljujući kolegijalnosti i spremnosti kolega iz Vranja za saradnju  mnogi problemi brzo rešeni i da se nada da će će i ubuduće biti još boljih rezultata.

Ovom prilikom je Lani Stajić učenici četvrtog razreda Osnovne škole “Radoje Domanović”,  uručena diploma za najbolji likovni rad koji je uradila na temu “Naši policajci naši zaštitnici”.

Prikazan je i dokumentarni  film o radu i aktivnostima pripadnika policije na teritoriji Pčinjskog okruga.

Ovoj svečanosti  je posebnu draž dao i hor Muzičke škole “Stevan Mokranjac” koji je, pod dirigentskom palicom Aleksandre Savić, izveo splet narodnih pesama.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare