Pomozimo malom Strahinji da ne gleda samo svet, već i da ga čuje

Petogodišnji Strahinja Milenković iz sela Radinovac kod Lebana, ne čuje sto posto na oba uha i ne govori, sve što želi da kaže svojim roditeljima pokušava rukama da gestikulira, a jedina nada da čuje svet oko sebe, glasove svojih roditelja i sestra bliznakinja Nikoline i Nikolije, jeste operacija i ugradnja  kohlearnih implanta koji koštaju 40 000 evra, a za koju njegova porodica nema para.

Nakon Bera testa, Strahinji je ustanovljeno da ne čuje na jedno uho 95 posto, a na drugo 90 posto i tada počinje da živi sa slušnim aparatima, međutim, njegovo stanje se pogoršalo, aparati nisu pomogli, a posle godinu dana na kontroli je utvrđeno da ne čuje 100 posto na oba uha.

Ukoliko želite možete kontaktirati i Strahinjine roditelje na broj telefona 067/709-11-54

„Već nedelju dana skupljamo novac, tek smo na početku. Nosio je aparate godinu i po dana ali mu ne pomažu i ne govori, rukama nam objašnjava šta želi. Defektolozi kažu da bi brzo savladao govor samo kad bi mogao da čuje, neophodna mu je operacija koja bi se vršila u Nišu na Klinici ORL, dve operacije i da bi 100 posto bila uspešna. Mnogo teško to podnosim“, ispričala nam je majka ovog dečaka Katarina Milenković.

Poslednja trunka spasa su im humani ljudi, jer ova petočlana porodica živi od socijalne pomoći i dečijeg dodatka u iznajmljenoj kućici u Vlasotnicu, kako bi im bolnica u Nišu bila bliža.

Humanitarnu akciju za Strahinjino izlečenje pokrenula je i Fondacija Aleksandar Šapić, pa ukoliko možete, želite, imate, uplatite novac ovog mališana tako što ćete poslati SMS poruku sadržine 665 i poslati na broj 3030.

Njemu možete pomoći i uplatom na dinarski ili devizni račun.

Dinarski račun 160-547449-36

Devizni račun EUR: 00-540-0002918.4

IBAN: RS35160005400002918439

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milena
27.06.2019. 16:06

Moja ćerka ima implant. Procedura je sledeća: Ide se na preglede i ako ima uslova stavlja se na listu za implantaciju. Mi smo čekali dve godine zbog komplikacija sa tenderima, ali se upornost na kraju isplatila. Nije tačno da će sa implantima progovoriti. Implantacia je tek početak dugog i teškog procesa. Mora se raditi sa logopedima i audiolozima, aparat mora da podešava stručnjak itd. Da skratim, postoji lista i deca sa slušnim problemima budu implantirana iz budžeta.