Rukomet na pesku, ekipe iz Srbije, Bugarske, Makedonije i Grčke

Turnir u rukometu na pesku, treću godinu za redom biće organizovan  u Leskovcu, 10 i 11.avgustaa ovoga puta on će imati i međunarodni karakter jer su se pored ekipa iz Srbije prijavile i iz Bugarske, Severne Makedonije i Grčke. Takmičenje će se održavati na terenima Sportsko rekreacionog centra „Dubočica“, a prijavljivanje počinje danas, najavili su organizatori u Klubu za mlade u Leskovcu.

Ekipe koje će učestvovati na turniru imaće igrače koji su u samom vrhu ovog sporta.

“Iz Beograda i Novog Sada će doći i reprezentativci naše zemlje u rukometu na pesku“, rekao je član organizacionog odbora turnira Marjan Golubović.

On je naglasio da je turnir uvršten u kalendar Evropske rukometne federacije, jedan je od četiri koji se igraju u Srbiji i nosi epitet internacionalnog. Takođe, pruža mogućnost da se osvoje takozvani ebiti bodovi, koji su značajni za konačan plasman tih ekipa u Evropi.

Rukomet na pesku je nova disciplina u okviru rukometnog sporta.

„On omogućuje aktivnost pre svega u rukovanju sa loptom, na otvorenom terenu na pesku i to se radi u danima odmora“, precizirao je danas Miomir Petrović iz Rukometnog saveza Leskovac.

On je najavio da će dan pre početka turnira biti namenjen svoj deci koja žele da dođu i upoznaju se sa pravilima ovog sporta i odigraju rukomet na pesku.

Što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena i pokretanje zdravih navika kod dece i omladine, najvažniji su ciljevi turnira, rečeno je.

Nagradni fond ove godine je veći u odnosu na ranije i iznosi 100. hiljada dinara, a nagrade su iste za muške kao i za ženske ekipe i to za prvo mesto 24.hiljade dinara, za drugo 16. i za treće 10. hiljada dinara. Prijavljivanje ekipa moguće je lično u Kancelariji za mlade ili preko njihovog sajta.

Rukomet na pesku uskoro će  postati olimpijski sport.

„Pozivam sve da dođu u što većem broju, jer je ovo prilika da se upoznaju sa rukometom na pesku, druže se i zabave“, poručio je pomoćnik gradonačelnika Leskovca Andrija Atanacković.

Organizatori turnira su: Kancelarija za mlade, Rukometni savez Srbije, Odeljenje za društvene delatnosti Odsek za sport i Grad Leskovac.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ribari lj. d.
17.07.2019. 20:57

Jedini pravi profesionalac i dama sa integritetom odlazi.Ovi dolazeci su nepoznanica a ustvaril ljudi snsovske provencijacije.Dakle ,bice vise propagande ,a ne ono sto rade pravi mediji i pravi profesionalci.