Rekordan broj takmičara na Danima banice koji počinju danas

U Beloj Palanci  sve je spremno za 14. po redu gastro-turističku manifestaciji “Dani banice“ koja počinje danas i traje do 11. avgusta, a  kao što smo već najavili, prijavio se veliki broj učesnika iz Srbije, Slovenije i Bugarske koji će se nadmetati u pripremi najbolje banice u nekoliko kategorija.

“Prijavio se 321 učensik i ovo je do sada rekordan broj učesnika na ‘Danima banice’’’,rekao je za Jugmedia direktor Turističke organizacije Bele Palanke Miloš Lilić.

“Dani banice“ održavaju se u kompleksu parka “Vrelo“, a promoter je Nenad Gladić Lepi Brka.

 

“Očekujemo i ove godine veliki broj turista, negde oko 30.000. Za tri dana trajanja manifestacije, u Beloj Palanci koja ima oko 11.000  stanovnika, broj posetilaca će biti utrostručen. Po broju učesnika i takmičara, sigurno je da su naši “Dani  banice“, druga gastro-turistička manifestacija u Evropi”, rekao je Lilić.

Takmičari i ovoga puta nadmetaće se u pripremi slane tradicionalne banice, intergralne, slatke i maštovite banice.

“I ove godine pripremili smo bogat program. Takmičiće se dosadašnji pobednici, a biće organizovane  i radionice za najmladje i nekoliko koncerata. Dosta pažnje posvetili smo najmladjima. Za Olimpijadu za najmlađe prijavilo se 160 dece”, kaže  Lilić.

Tokom “Dana banice“ tradicionalno se održava i Sajam starih i umetničkih zanata za koji takodje postoji veliko interesovanje.

“Od prošle godine kroz manifestaciju predstavljamo još jedan naš belopalanački brend- papriku vrtku. “Vrtkin vrt“ i ove godine biće kraj stare vodenice na Vrelu. Osim domaćih specijaliteta posetioci će moći da probaju i specijalitete nacionalnih kuhinja osam zemalja”, rekao je Lilić.

Većeras posle svečanog otvaranja manifestacije je koncert Sanje Ilić i “Balkanike“ na Vrelu.

U subotu su koncerti Milice Pavlović I Harisa Džinovića. U nedeljuje koncert Dragice Radosavljević Cakane a posle svečanog zatvaranja u centru grada je koncert Dejana Petrovića i Big benda.

“Dane banice“ organizuje Turistička organizacija Bele Palanke. Pokrovitelji su opština Bela Palanka i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare