Prvi rezultati obdukcije: Devojčica se ugušila od vode u plućima, roditelji skrhani

Foto: iz privatne arhive

Prvi rezultati obdukcije su pokazali da se dvogodišnja devojčica kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru ugušila od vode u plućima, a ostale analize neće biti gotove još za 15 dana.

Njen otac, Miroslav Janković iz Rume, ispričao je za Kurir da je kad je devojčici pozlilo po pomoć otrčao na recepciju hotela, odakle je osoblje restorana pozvalo Dom zdravlja u Crnoj Travi, ali se ispostavilo da oni nemaju adekvatno sanitetsko vozilo, a jedini dežurni lekar nije smeo da napušta ordinaciju.

“Kad su iz ZC Surdulica rekli da nemaju vozilo, oko pola devet supruga je sa devojčicom krenula kombijem ka bolnici, a ja sam ostao s Lenom u sobi. Nisam bio ni sa kim od lekara u kontaktu i ne mogu nikoga da krivim. Dete je još u sobi počelo da se guši i poplavelo u roku od nekoliko minuta, ali davala je znake života. Kad je lekarska ekipa iz ZC Surdulica krenula prema nama, za 12 minuta su stigli do pola puta i sreli se s vozilom u kom je bila supruga s detetom”, kroz uzdah priča Miroslav i dodaje da je njegova supruga Biljana potpuno utučena.

Miroslav kaže da je sa suprugom i devojčicama bliznakinjama prošle subote došao na odmor u Vranje kod supruginih rođaka.

“U četvrtak ujutru smo stigli u hotel na Vlasinskom jezeru gde smo imali uplaćen apartman. Pošto smo se smestili, otišli smo na ručak, a onda smo se vratili u sobu da se odmaramo. Beba se osećala dobro, osim što joj je prethodna dva-tri dana curio nosić. Primetili smo i da je malo malaksala. Nismo joj davali nikakve lekove osim što smo joj brisali nosić. Ona i njena sestra bliznakinja su prevremeno rođene u 36. nedelji, ali osim sitnih prehlada nisu imale nikakve zdravstvene problem”, priča Miroslav.

Miroslav kaže da se trenutno nalazi s drugom ćerkicom u bolnici u Vranju jer su je lekari zadržali zbog upale pluća.

“Odveli smo drugu bebu na pregled u Vranje i ispostavilo se da je zakačila neki virus i da ima upalu pluća. Ostao sam s njom u bolnici, a supruga je u kući kod svoje familije, jer je potpuno slomljena ovom tragedijom koja nas je zadesila”, kaže Miroslav.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je juče da će do kraja biti ispitana reakcija Službe hitne pomoći u slučaju smrti dvogodišnje devojčice kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare