Marko Čadež: U poslednjih pet godina 85 odsto fabrika otvoreno uz Koridor 10

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je juče, povodom otvaranja novog autoputa Miloš Veliki, da je ulaganje u infrastrukturu osnovni preduslov za otvaranje fabrika i novih radnih mesta i dodao da je u poslednjih pet godina skoro 85 odsto stranih investicija otvoreno uz nove autoputeve i Koridor 10.

„Ako nemate razvijenu infrastrukturu, nemate ni privredu. Ulaganje u infrastrukturu motiviše strane investitore da otvaraju fabrike i ne samo njih, već vam je logistika neophodna za bilo kakvu proizvodnju“, rekao je Čadež za TV Pink.

Kaže da su uz autoputeve u poslednjih pet godina otvorene velike investicije vredne desetine milijardi evra, gde radi stotinu hiljada građana, te je, ističe Čadež, zbog toga infrastruktura važna.

„Ekonomija je i te kako zavisna od dobre infrastrukture, jer govorimo o svetu gde se proizvodi drugačije“, naveo je Čadež i objasno da kada je, na primer, reč o automobilskoj industriji, cilj je da proizvod iz Srbije u što kraćem roku stigne do Španije.

Čadež je podsetio i na nedavno pisanje Fajnenšal Tajmsa, koji je naveo da je Srbija prva po privlačenju stranih investicija u svetu, u odnosu na svoju teritoriju i ekonomiju.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kad bi se zezali
19.08.2019. 19:42

Lako je da se siljkas tudjim parama nametnuo si takse i uzivas meni 25 godine nikad nije trebala pk a kad mi bude trebala sam cu se uclanim a me da me primoravas da placam taksu svaki mesec

Татјана
19.08.2019. 20:07

Овај је свуда и нигде. Битно да је уведено да се плаћа такса Привредној комори према промету. А такса се плаћа за услуге које нису ни коришћене,као представља нас комора у свету,а то је само једно трла баба…Ови из коморе у Лесковцу представљају сами себе и добијају плату за велико НИШТА.