500 paketa pomoći za ugrožena staračka domaćinstva i porodice sa više dece

Crveni krst Prokuplje završio je distribuciju humanitarne pomoći na seoskom području a u nastavku ove akcije, paketi sa hranom i sredstvima za higijenu biće uručeni i ugroženim građanima u prigradskim naseljima, kao i onima koji žive na podrčju grada.

Crveni krst Srbije uputio je Crvenom krstu Prokuplje 500 humanitarnih paketa sa hranom i sredstvima za higijenu, kao i pet tona brašna namenjenih ugroženim staračkim domaćinstvima i domaćinstvima sa više dece, porodicima  slabijeg materijalnog stanja, kao i licima koja nemaju pravo na bilo kakvu novčanu nadoknadu ili socijalnu pomoć.

„Podelu paketa počeli smo od najudaljenijih sela, tako da je ova vrsta pomoći najpre stigla do usamljenih, staračkih domaćinstava u Kruševici, Žitnom Potoku, Bregovini, Bublici, Statovcu, Kožincu, Glasoviku, Ševišu. Ova planinska sela su veoma razuđena, ali naše ekipe su uložile napor i stigle do svakog korisnika kome je ova pomoć namenjena“, rekla je  Marija Lazić, saradnik u Crvenom krstu Prokuplje.

Na ovom području pomoć je dobilo 25 porodica, dok je u  Beloljinu, Kondželju, Pločniku, Bacu, Tularu, Šišmanovcu, Donjoj Konjuši, Mađaru, Đušnici, Kaludri, Maloj Plani, Velikoj Plani, Prekopucu, Gornjoj Bresnici i drugim topličkim selima pomoć dobilo preko 50 porodica.

U nastavku akcije ekipe Crvenog krsta obišle su i druga seoska područja, i do sada je podeljeno oko 370 paketa, dok će preostala količina biti uručena ugroženim stanovnicima u gradu i prigradskim naseljima.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare