Konkurs za povratnike i azilante

Nemačka nevladina organizacija Help realizuje projekat „Upravljanje migracijama i podrška povratku tražilaca azila“, čiji je cilj sprečavanje migracija i pružanje podrške povratnicima po readmisiji, tražiocima azila i drugim pripadnicima ugroženih grupa stanovništva, piše u saopštenju koje je danas prosledilo medijima Udruženje “Rosa” iz Leskovca.

Projekat ima direktan uticaj na povećanje socijalne uključenosti ugroženih grupa stanovništva i na poboljšanje uslova života izuzetno ugroženih porodica.

U okviru projekta, u Leskovcu je marta 2018.godine u organizaciji Rose otvoren Informativni centar HUB11(hab11)  koji za Jablanički okrug predstavlja čvorište informacija o mogućnostima podrške kroz Helpov projekat kao i realizacije te podrške, a potom i informacija o mogućnostima podrške drugih relevantnih organizacija i institucija.

Kroz dosadašnje aktivnosti projekta na teritoriji koju pokriva HUB11(hab11)pružene su informacije za nešto više od 1000 zainteresovanih korisnika, pružena je podrška za devet porodica kroz Izgradnju i rekonstrukciju objekata, a jedan korisnik dobio je podršku za dohodovanu aktivnost. 70 učenika osnovno školskog uzrasta  kao podršku u obrazovanju dobilo je komplet školskog pribora i đačke rančeve, a 50 porodica dobilo je humanitarnu pomoć u higijenskim sredstvima.

Vrednost pružene dosadašnje  podrške je u iznosu od oko šest miliona dinara.

“Obaveštavamo javnost i pozivamo sve zainteresovane povratnike po readmisiji, tražioce azila i drugih pripadnika ugroženih grupa stanovništva, da je konkurs iz oblasti dohodovnih aktivnosti i poslovne i stručne obuke, ponovo zvanično otvoren 15.oktobra i trajaće do 8.novembra 2019.godine. Informativni centar HUB11(hab11)koji se nalazi u organizaciji ROSA prikuplja zahteve zainteresovanih korisnika.

Projekat finansira Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke preko nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ”, navodi se u saopštenju.

Projekat se sprovodi u periodu od januara 2018. godine do juna 2020. godine.

 

FOTO Ilustracija

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

3 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dsc
23.10.2019. 10:37

Није нам потребна Немачка сићушна помоћ већ да вратите отето и надокнаду за бомбардовање Србије и смрт свакодневну оболелих од карцинома и тровање осиромашеним уранијумом! Немци одлазите са Србске земље народ вас не жели!

Ivana merzan
20.08.2020. 08:33

Dali mogu dobiti Vasu pomoc

Emra ademovic
20.01.2021. 13:27
Odgovor za  Ivana merzan

Dobar dan ja sam emra ademovic iz medvedje inace smo povratnici s azila u Medvedji zivmo i zelimo ako mozete da nam pomognete unapred hvala