Leskovački polumaraton i kroz glavne ulice – izmena režima saobraćaja

Posle pauze od 18 godina u Leskovcu će se u subotu 26. oktobra održati Leskovački polumaraton, zbog čega će doći do zatvaranja ulice Bulevara oslobođenja od 13 do 18 sati, a sve ostale ulice kojima će polumaratonci proći biće privremeno zatvorene od 15 sati kada i počinje trka, do prolaska cele kolone.

Deo Bulevara oslobođenja od raskrsnice ulice Bulevar oslobođenja sa ulicama Nikole Skobaljića i Cara Lazara (kod Tehnološkog fakulteta), do raskrsnice Bulevara oslobođenja sa ulicama Koste Stamenkovića i Vojvode Mišića (kod RK „Beograd“)  biće zatvorene od 13 do 18 časova.

Takođe će se smanjiti frekvencija saobraćaja i biće kratkotrajnih povremenih propuštanja vozila u sledečim ulicama: Nikole Skobaljića, Solunskih Ratnika, Kralja Petra Prvog, 28.mart, Bulevar Nikole Pašića, Mačvanska(deo), Dubočica(deo), Đure Salaja(deo), Stepa Stepanović (deo),  Masarikov Trg.

Saobraćaj motornih vozila, kao i javni prevoz putnika odvijaće se zaobilaznim ulicama po izboru samih učesnika u saobraćaju, alternativnim pravcima i prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Centralnu trku dugu 21 kilometar trčaće 230 takmičara sa promoterom trke vranjskim maratoncem Kristijanom Stošićem, koliko se do danas prijavilo, kažu organizatori, a u drugoj trci dugoj 10,5 kilometara takmičari će biti raspodeljeni.

“Startni cilj je ispred Leskovačkog kulturnog centra, zatim trčimo prolazimo kroz ulice Kralja Petra Prvog, 28. marta i sve do Radničkog naselja, pa nastavaljmo do obilaznice kod restorana Bibac i izlazimo do naselja Dubočica”, kaže jedan od organizatora polumaratona Ivan Cvetanović ispred Atletskog kluba Dubočica.

Cvetanović dodaje da je ovo jedan od bitnijih događaja za promociju našeg grada i da su upravo iz tog razloga želeli da se trči ulicama grada kako bi ih pokazali u što lepšem svetlu.

Pored ove dve trke, biće održana i trka zadovoljstva od 4 kilometara koju može trčati ko god želi, jer u njoj neće biti startnih brojeva, pa organizatori ovim putem pozivaju sve Leskovčane da dođu i pomognu im da zajedni promovišu svoj grad.

U organizaciju polumaratona uključio se i leskovački Odbor za prevenciju bolesti i zavisnosti, koji inače, promoviše zdrave stilove života, pa je za tu svrhu izdvojio 200 hiljada dinara, od kojih je 120 hiljada namenjeno za nagrade.

Ovaj Leskovački polumaraton biće 20. po redu, a obnavlja se na inicijativu Sportskog udruženja „Chili Runners“, pod pokroviteljstvom grada Leskovca.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare