Zlato vredno 23.000 evra sakriveno u jakni

Carinici su na graničnom prelazu Gradina juče zaplenili preko 660 grama zlata, čija je vrednost procenjena na više od 23.000 evra, saopštila je Uprava carine.

Prekršaj je otkriven kada je oko podneva na ulaz u zemlju pristigao putnički kombi nemačkih registarskih oznaka.U njemu nje bilo četvoro putnika, među kojima su troje imali turske, a jedna od putnica nemački pasoš.

Svi su prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave, sem ličnog prtljaga, međutim, tokom detaljne kontrole, službenici su od jedne putnice zatražili da pokaže jaknu koju je držala prebačenu preko ruke.

Tada je otkriveno da je jaknom zapravo bila kamuflirana kesa puna sakrivenog zlatnog nakita.

U velikom novčaniku pronađenom u kesi otkriveno je 25 zlatnika, 10 narukvica i jedna ogrlica sa medaljonom, za koje se kao vlasnica najpre javila žena koja je i vlasnica kombija.

Ona se kasnije predomislila i preinačila svoju izjavu, rekavši da zlato ipak pripada putnici kod koje je i pronađeno.

“Кako vrednost otkrivenog krijumčarenog zlata prevazilazi trećinu vrednosti vozila, kao i činjenice da je vlasnica kombija potencijalno znala za pokušaj šverca, do okončanja hitnog prekršajnog postupka pred sudom zadržan je i putnički kombi „mercedes benc“, usled čega vrednost otkrivenog prekršaja premašuje iznos od 55.000 evra, kaže se u saopštenju.

 

 

 

 

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare