„Albanci u Srbiji nisu marginalni deo nacije“

Naši sunarodnici u Srbiji ne predstavljaju samo mali ili marginalni deo nacije, već vrednu i neotuđivu imovinu nacije, smatra Gent Cakaj.

Izjava Cakaja , koji je vršilac dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Albanije, dolazi posle sastanka sa predstavnicima opština Preševo, Medveđa i Bujanovac.

„Današnji sastanak ne treba posmatrati kao poseban događaj, već kontinuirani proces koji ima za cilj koordinaciju politickih stavova i produbljivanje odnosa između Republike Albanije i Albanaca, posebno u Preševskoj dolini“, rekao je Cakaj.

Prema njegovim rečima, koordinacija stavova i produbljivanje saradnje je preduslov za zaštitu prava Albanaca u Srbiji i dalje unapređenje vitalnih nacionalnih ciljeva, prenosi agencija ATA.

„Vreme je da pokažemo jedinstvo i solidarnost zasnovanu na nacionalnim interesima. Albanija će artikulisati i zaštiti njihova prava. Dogovorena je dublja saradnja i nastavićemo da igramo konstruktivnu ulogu u regionu“, rekao je Cakaj.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Petarleskovac
23.11.2019. 11:13

Albanija se kontinuirano decenijama mesa u odnose manjina u Srbiji,svojim prljavim novxsm.su nam oduzeli Kosovo,sad se mesaju i na jug Srbije,a koliko sam procitao u jednom od tekstova na jednom portalu Albanci kupuju nekretnine po celoj Srbiji,clast cuti,a dokle ce videcemo