Festival pantomime u Vranju može da počne

U Međuopštinskoj organizaciji gluvih i nagluvih lica u Vranju obavljaju poslednje pripreme pred 8. Međunarodni festival pantomime, koji će sutra biti održan u Pozorištu „Bora Stanković“.

Da sve bude kako treba, sa svojim saradnicima pobrinula se Snežana Simonović, sekretar ove organizacije. Po njenim rečima ove godine će festival trajati samo jedan dan zbog toga što mnogi pantomimičari iz zemlje i inostranstva koji su bili zainteresovani da dođu na festival nisu mogli da usklade termine.

Za sve posetioce ulaz je slobodan

„Na festivalu će biti prikazane tri predstave. Naša organizacija će se predstaviti Plejadom, koju je režirao Trajče Georgijev, a koju su naši članovi koji su se našli u ulozi glumaca, zajedno sa njim pripremali punih pet meseci. Ovu predstavu čine pet etida: restoran, ulični svirači, sudnica, kavez i evolucija. Sve one zajedno imaju zadatak da prenesu poruku ljudima da ozbiljno razmotre koliko tehnologija koju koriste može da bude opasna po planetu zemlju.“, kaže Simonovićeva.

Ona dodaje da će publika moći da uživa i u predstavi Skoplje 1963. u izvođenju glumca Meta Janakievskog iz Severne Makedonije. Ova predstava posvećena je događajima vezanim za razorni zemljotres koji je 63. godine pogodio glavni grad našeg južnog suseda.

Ništa manje interesantnija neće biti i predstava pod nazivom Muškarci su drugačiji, žene još više u izvođenju Damira Dantesa iz Švajcarske, koji će publici pokušati na zanimljiv način da dočara u čemu se to sve međusovno razlikuju muškarci i žene.

Organizaciju festivala pantomime u Vranju i ove godine je pored Ministarstva kulture i informisananja pomogla i lokalna samouprava.

Organizatori festivala pozivaju sve zainteresovane građane da sutra dođu u vranjsko pozorište i pogledaju predstave.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare