Danas Sveti Sava plače pred Bogom i moli se za svoj srpski narod

Ovo je poruka koju je okupljenima na proslavi slave pokreta Dveri u Leskovcu preneo sveštenik Slaviša Stojanović, ističući da nam u ovom trenutku, kada vidimo šta se dešava sa našim narodom u Crnoj Gori, nikada nije bilo potrebnije više ljubavi i sloge.

On je u besedi nakon rezanja slavskog kolača u prostorijama ovog pokreta kazao da se Sveti sala danas moli pred gospodom Bogom za ceo srpski narod u Srbiji i rasejanju i u Crnoj Gori i u Hrvatskoj.

„Svedoci smo i toga da nam omladina odlazi. Moramo da se zapitamo zašto se ovo dešava. A dešava se jer nedovoljno poštujemo Svetoga Savu. Trebalo bi da se ugledamo na naš narod u Crnoj Gori koji je shvatio značaj Svetog Save i svih velikih Srbaai stao u odbranu svojih svetinja“, poručio  je pop Slaviša.

Predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta Dveri Igor Jovanović, koji je kao prošlogodišnji domaćin slavu ove godine predao svom stranačkom kolegi Miodragu Stojanoviću, naglasio je da će politička 2020. godina biti puna izazova za ovaj pokret.

“Prošle godine sam sa ovog mesta poručio svojim prijateljima i saborcima da moramo da budemo strpljivi. To vreme strpljenja se odužilo. Potrerbna nam je i velika mudrost da se suočimo sa svim predstojećim izazovima”, istakao je Jovanović.

Na slavi među gostima nisu primećeni političari iz vladajućih stranaka na lokalu, ali ni iz pojedinih opozicionih partija. Najbrojniji su bili njihovi koalicioni partneri iz Saveza za Srbiju i pojedini predstavnici udruženja građana.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

15 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mavashi
27.01.2020. 19:57

Knjiga Levitska 19:27 „Ne šišajte kosu na slepoočnicama i ne nagrđujte krajeve svoje brade.“
„Ne secite se po telu za mrtvacem i ne tetovirajte po sebi znakove. Ja sam Jehova.“

A da pređemo na modernije udžbenike?

i?
27.01.2020. 23:41
Odgovor za  Mavashi

sta je pisac hteo da kaze, Jehovo?

Mavashi
28.01.2020. 16:36
Odgovor za  i?

Taj komentar je bio za odrasle, ne opterećuj se.

Pub
28.01.2020. 19:32
Odgovor za  i?

Hteo da kaze vernice da bibliju nisi ni procitao ni pogledao a i ne moras nikad.

Srecna slava
27.01.2020. 20:07

Srecna slava slavili je dugo!

Herto
27.01.2020. 20:31

Pleme koje nestaje u srednjevekovnim halucinacijama polako dostiže vrhunac ludosti..da li se smejati ili plakati ili jednostavno bežati…

zini da ti kazem
27.01.2020. 23:45

Dok ce SNS aktivisti deliti novogodisnje paketice do DJurdjevdana, njihovi botovi ce slavu Svetog Save obelezavati sektaskim citatima. Sramota!

A
28.01.2020. 09:24
Odgovor za  zini da ti kazem

Vidis da nije lepo vredjati kad neki drugi ljudi slave versku slavu ili cestitaju,nisam siguran da je Mavashi bot,a nisam siguran ni da je hejter,ni trol.Mozda ima ideje,ili citate koje vi necete da shvatite a mogli bi ste sigurno.U pravu ste za paketice ovo deljenje moze u nedogled,postalo je pomodarstvo,los nacin za skupljanje poena,ali los je i vas pristup svemu tome,siguran sam da sve moze mnogo bolje i lepse.A nije zbog nepostenja svih koji se bave politikom,LUSTRACIJA,je resenje ili neka sluzba ko ona Eliot Nes-a.Ovi nikad nece prestati s muljavinama a trenutno je opozicija mnogo gora,nekulturnija i beskrupuloznija.Place Sveti Sava za Srbima kojih nema u vrhu drzave,place i za vreta koja ste mu razbili setajuci se subotom na HRAMU.Tako da ……Setite se kanona Pravoslavne Crkve,i vi i vlast i popovi se ne pridrzavate zakona,hocete samo pare,jeb.le vas pare,ne obracajte se narodu nije glup.

How Dare You
28.01.2020. 16:40
Odgovor za  A

I dalje nastavljaš, dežurni kerberu, da vređaš i analiziraš komentatore? Komentar treba da bude reakcija na članak, a ne popovanje isfrustrirane osobe koja bi da širi samo njemu jasne „pouke“, a sam nije ni hrišćanin, ni građanin, ni istoričar, ni stranački aktivista, nego je rastrzan i pocepan između opskurnih youtube „aurotiteta“ i par knjiga koje je pročitao.
Težak si, težak si i naporan svima.
Nek ti redakcija da prostor, jer vidim da se predstavljaš kao osoba koja zna znanje, i koja toliko toga može da kaže, ali ne stiže od Mavashija, od mene, od Janka, od Stanka…
Oo, ravi, napiši kolumnu, sažmi svog monstruma od „učenja“ u jednu, dve, tri kolumne, pa da vidimo šta imaš toliko pametno da nam saopštiš i prosvetliš nas neučene i slabovide.
Ili zauvek ućuti!

Ne treba
28.01.2020. 18:33
Odgovor za  A

Vas prosvetljivati,vi se smatrate iznad svetaca,jeste li razbili vrata na Hramu Svetog Save i ugrozili freske prilikom subotnje setnje,jeste,i to bas u subotu.Oooo ravi,vas sabat se blizi kraju,nervozni ste pa pretite,sto bih cutao na vase zlo,ne cutim ni kod ovih tikvana zasto bih kod vas jos gorih.A kolumne,pa mozda nekad ovako bedan,naucen s jutjuba s dve pogledane knjige nekad i pisem,cekam slobodu govora neko drugo vreme,jer ono sto budem pisao nece biti prijatno nikom na vlasti i u opziciji,nece se dopasti sudijama,politicarima,popovima,biznismenima,direktorima a narodu ce biti interesantno.Ukazivanje na lose ponasanje nije mrznja,vi ste se pokazali delima ko pravi nosioci iste,a sto se tice slabovidosti,vi odlicno vidite fotelje i trazite najkraci put dupe-fotelja,po mogucnosti na tacni bez izbora,a bez izbora nije demokratski i vi ko i ovi na vlasti imate svoje poslusnike i ne znam sta vas sprecava da izadjete na izbore kad se ovaj vladajuci tupson zajebo ko nikad s 3%.Mnogo sitnih veoma lako mogu da se dogovore i da ga pobede.E sad nekim sitnim strankama koje su ranije ucenjivale svojim mizernim ulazkom u vladu to ne odgovara jer ce biti mnogo sitnih,mozda ce te mizerije cak i da budu mnogo bolji vodje nego sto je sad.Eto,usudjujem se,srecna vam slava Dverjani,zao mi je sto se najbolje mozda nismo razumeli.Isfrustrirani Kerber.

Душан Дојчиновић
28.01.2020. 13:39

Савиница:(поезија љубави и надахнућа) Ову песму назвах просто, Савиница, нек то знају многи стари, нек то знају и дечица.Савиница, песма мила, ко анђео, ко у пролеће, када прхне под дуваром ластавица.Хватамо се за сламке, а греде нам иду!Савина греда од охладнеле љубави, хладније и од леда, нека нас сачува.Нек напоји све од српскога рода, душе жедне Светосавља, Савина вода!Ту где крочиш где нема ни мира, ни топа, нека те сачува Савина стопа!Српско чељаде, једно по једно, пева сложно, ко да чујеш воде жубор, кад пресахну с песмом, нека их напоји Савин извор!И нек смрви врагу, стреле лук, Савин кук!Све што се грешило, временом опростиће се, и оно што се вешто скривало, нека у томе буде на помоч Савино почивало!П.С.Инспирисано и писано Савиним топонима.

hulahop
28.01.2020. 16:30

Ovo u psihijatriji zovu salata od reci.

Zažuljenko
28.01.2020. 17:15
Odgovor za  hulahop

Ja bih to nazvao i: omatorelo Srpĉe na grobu srpske mitologije i praznoverja v sodelovanju lokalne vraĉarice.
Primeċujem, po izrazu lica, da se građanin Rangelov na „Slavi “ ludo zabalja. Veliki minus zbog pravljenja kompromisa i prisustva na „stranačkoj Slavi“.
Stranke su, uopšteno, prĉvarnice, kloake, zbirudije svakakvih, tako da je složenica “ stranačka Slava“ nonsens, bilo koja da je stranka u pitanju.

Kosta
28.01.2020. 19:34
Odgovor za  Zažuljenko

Tako je, milion puta je ovde ispod vesti o stranačkim Slavama o tome pisano. Slava je porodična svetkovina, a stranka je inrerresno druženje, profitno preduzeće finasirano od strane građana, čija je delatnost prodaja lažnih obećanja, a koje se krije iza navodnih ideologija.

„Slava, poznata još i kao krsno ime, krsna slava, sveti, srpski je narodno-crkveni običaj i posle Uskrsa i Božića, treći najvažniji porodični praznik, uvek povezan sa danom određenog hrišćanskog svetitelja. Ona je toliko karakteristična za Srbe da predstavlja znak njihovog prepoznavanja i identifikacije. Ova jedinstvena forma porodične tradicije kod Srba je prisutna iz perioda pre hristijanizacije kada je bila vezana za kult predaka porodice.“

Slažem se sa paralelom
29.01.2020. 09:11

„Vesić: Na iskušenjima kao u vreme Svetog Save, Vučić vodi Savinu diplomatiju“