Besplatan vrtić za duple blizance i trojke

Roditelji koji imaju duple blizance i trojke ubuduće će svoju decu moći da šalju besplatno u vranjske vrtiće, odluka je koju je donelo Gradsko veće na današnjoj 204. sednici, kojom je predsedavao gradončelnik Slobodan Milenković.

Donošenjem ove odluke većnici su zapravo samo dopunili svoju pređašnju odluku, donesenu krajem prošle godine kada je omogućeno da svako treće i naredno rođeno dete boravi besplatno u vrtiću.

Većnici su usvojili i Nacrt odluke o postavljanju i održavanju javnih dečjih igrališta koja se nalaze u svojini grada. Tako će ubuduće o njihovom održavanju brinuti zaposleni u Javnom preduzeću „Urbanizam i  izgradnja grada“.

„Ovom odlukom smo posebno precizirali obaveze grada Vranja  koje se odnose na vođenje liste javnih dečjih igrališta i njihovo obezbeđivanje. To praktično znači da će ukoliko dođe do oštećenja na nekima od njih,imati ko da ih i popravi, što ranije nije bio slučaj.“, rekla je Jovićeva.

Većnicu su prema njenim rečima prihvatili i Predlog odluke za finansiranje odnosno sufinansiranje projekata udruženjima iz oblasti društvenog i humanitarnog rada u ovoj godini, a za šta će biti izdvojeno 14 miliona dinara.Komisija zadužena za ova pitanja ocenila je da su uslove za dobijanje ovih sredstava ispunila 32 projekta.

Na ovoj sednici većnici su usvojili i Predlog odluke o dodeli sredstava za finansiranje odnosno sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za ovu godinu, a za šta je predviđeno 9.250.000,00 dinara.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare