Na jugu Srbije za poslednjih deset dana zatečeno još 40 radnika na crno

Foto: Arhiva Jugmedie

U poslednjih deset dana inspekcija rada je na jugu Srbije kontrolisala 24 firme, odnosno preduzetnika u devet gradova  i utvrdila da ukupno 40 radnika nije bilo prijavljeno,ovo su najnoviji podaci sa sajta Ministarsta za rad, zapošljavanje ,boračka i socijalna pitanja.

Rekorder po broju kontrolisanih ,odnosno utvrđenih radnika na crno je grad Niš. Naime  u ovom gradu je na 8 kontrolisanih mesta nađeno 15 neprijavljenih radnika .U ovom gradu  u radnji za transport i ugostiteljstvo  “Kandi” , bilo je čak 6 radnika na crno, a zatim  u PR “Baki fas” ,3 neprijavljena radnika.I u proizvodnji komadnog nameštaja u Nišu “Luvex” bila su 2 radnika na crno.

U Leskovcu je na 5 mesta nađeno 6 radnika na crno  i to u “Limont STEEL” DOO , 2 radnika, u po jedan u pekari “Badem”, u ugostiteljskoj radnji “Novi Pevac” i u “Enigmi NNS” u Lebanu i u trgovinskom preduzeću  “Jin JI 2014”.

U Aleksincu je na 4 mesta utvrđen rad neprijaljenih 6 radnika, u Surdulici na 1 mestu 2 radnika i u Vranjskoj Banji u firmi “FM”  4 neprijaljenih radnika.

U Prokuplju je  na tri mesta utvrđen rad 5 radnika na crno, u Žitorađi na 1 mestu 2 radnika  i u Pirotu na jednom mestu 1 neprijaljen radnik.

U svim ovim slučajevima, protiv onih koji su kršili zakon pokrenuti  su prekršajni postupci, a bilo je i izrečeni ih zabrana rada, navodi se na sajtu ministarstva rada.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

3 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anonimno
25.02.2020. 10:08

A zidari koje rade a nisu osigurani u Leskovac nemaju nikakva prava

Bole
25.02.2020. 10:36

Bravo!!! Ovo je rezultat rada i datog obećanja dr Gorana Cvetanovića.

Bolesnik
25.02.2020. 14:06

Ima jos malo po sur.na rucak