Srednjoškolci iz Leskovca u akciji POKRENI ŽIVOT

Osmeh na licu i sreća koju ispolje onda kada im mi zakucamo na vrata je neopisiva. Volonteri uz čašicu razgovora prilikom dostave ulivaju osećaj sigurnost starijim licima jer u ovim trenucima njima osećaj sigurnosti je neophodan, priča za juGmediu Dušan Miljković, učenik trećeg razreda Medicinske škole Leskovac, jedan od osnivača humanitarnog udruženaj „Pokreni život“, koje je sve svoje kapacitete usmerilo ovih dana ka pomoći starijima i izolaciji zbog virusa korona.

Volonteri su uglavnom srednjoškolci iz nekoliko leskovačkih škola

Okupilo se između 25 i 30 mladih ljudi i od 16. marta vrši dostavu lekova, hrane, plaća račune i umesto starijih sugrađana preko 65 pogodina podiže penzije.

„Za podizanje penzije je nekako išlo najteže, ali jedan, pa dva primera i ljuid se oslobode. Jer mi ostavimo naše lične karte kod njih dok ne donesemo oenziju sa njihovim ovlašćenjem, objašnjava mladi volenter.

Oni su tu zbog svih ugroženih sugrađana, ali najviše ih zovu penzioneri. Nisu se nadali tolikom poslu. Podele se po grupama i krenu na teren.

„Iz dana u dan sve više shvatamo ozbiljnost ove situacije“, dodaje naš sagovornik, i, kao budući farmaceut apeluje: „Kako bi zaštitili sebe i druge, moramo poštovati pravila koja su uvedena proteklih dana. Ostanimo razdvojeni danas, da bi se još jače grlili sutra! A mi, mi smo tu za naše najugroženije sugradjane!

Humanitarna organizacija „Pokreni život“, osnovana je prošle godine avgusta meseca, a inicajtori su upravo bili Dušan Miljković i njegov otac. Kada su u pitanju lekovi, sarađuju sa apotekom „Sveti Sava“.

DOSTAVA LEKOVA:
016/213-818 (Apoteka Sveti Sava)
DOSTAVA NAJOSNOVNIJIH NAMIRMICA, PLAĆANJE RAČUNA ILI DOSTAVA PENZIJA:
Organizacija Pokreni Život
064/053-25-75

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vito
03.04.2020. 14:17

Bravo deco!!! Nemojte da mislite da sam zakeralo, ali grupna slika u parku vam nije na mestu, ne zbog vas nego zbog „situacije“ i nije upućeno vama nego urednicima priloga…