Elektronsko potpisivanje ugovora za studentske stipendije

Zbog vanrednog stanja neće biti zvanične dodele ugovora studentima koji su ostvarili pravo na gradsku stipendiju u ovoj godini, već je organizovana je elektronska razmena potrebnih podataka i potpisivanje ugovora, saopšteno je iz Odeljenja za vanprivredne delatnosti Gradske uprave Pirot.

Posle toga počeće nesmetana isplata studentskih stipendija. Ove godine dodeljeno je 15 stipendija u mesečnom iznosu od po 9.000 dinara koje će se isplaćivati u narednih deset meseci.

„Imajući u vidu i studente koji su ovo pravo ostvarili prethodnih godina, tokom ove godine biće isplaćeno ukupno 38 stipendija. Za ove namene iz budžeta grada Pirota izdvojeno je 3,4 miliona dinara. U toku je i obrada zahteva za dodelu jednokratnih novčanih davanja studentima. Podneto je 218 zahteva. Dodeliće se jednokratne novčane pomoći u iznosu od 7.000 do 20.000 dinara u zavisnosti od materijalnog stanja porodice i kategorije kojoj student pripada. Za ove namene iz budžeta je izdvojeno 2,9 miliona dinara. Za davanja studentima u ovoj godini ukupno je iz budžeta grada Pirota izdvojeno oko 6,4 miliona dinara“, piše u saopštenju.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare