KORONA Leskovčani se pridržavaju upustava, na ulicama samo ko mora

I tokom dana, nekoliko sati pre policijskog časa, ulice Leskovca su skoro prazne i njima promiču smo automobili i retko ljudi s maskama i rukavicama na rukama, užurbano, vodeći računa o razmaku pri mimoilaženju. Ide samo ko mora, kažu.

„Izašao sam da kupim hleb, mleko i keks za decu“, kaže mlađi čovek ispred jedne od trgovina u centru.

Na gradilištu trga se radi

U prodavnicima nema gužvi, rafovi su uglavnom puni, ali gužve su ispred apoteka, gde se i dalje najviše traže maske i dezinfekciona sredstva koja u Leskovcu sporadično stižu, dok su najduži redovi ispred banaka.

I ovde klijenti prave odstojanje, ali ne uvek na dva metra kako je preporučeno.

„Ograničen je broj radnika na šalterima, unutra se puštaju samo po dva klijenta. A mora da se ode do banke, prosto mora“, objašnjava čovek s maskom.

This slideshow requires JavaScript.

Napolju jeste hladno, no u hladnim danima parkovi su do skoro bili puni. Danas su prazni.

Za dva sata u centru Leskovca sreli smo samo tri devojčice u grupi, bez maski u rukavica. Išle su jedna pored druge ćaskakajući dok ih je starija žena iz reda ispred banke opominjala da drže rastojanje. Nisu je poslušale. Pogledale su je, nasmejale se i produžile niz ulicu.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BOT
02.04.2020. 20:11

Umesto da se izvinu i naprave odstojanje te devojcice su se ponasale jako neodgovorno jel znaju one da im niko ne garantuje da i one nece biti zarazene,da nece nekom u svojoj porodici preneti zarazu?Cist bezobrazluk!

Ti si
02.04.2020. 22:21
Odgovor za  BOT

Bote ko onaj ,,tetka meeej“ placko iz filma o tom sojeru,