Posle Niša ruski vojni lekari posetili Opštu bolnicu i Dom zdravlja u Leskovcu

Delegacija vojnih lekara iz Ruske Federacije posetila je jutros Opštu bolnicu Leskovac kako bi ruski stručnjaci dobili pravu sliku o situaciji u srpskim zdravstvenim ustanovama širom naše države, način organizacije svih relevantnih institucija u cilju što efikasnijeg suzbijanja širenja zarazne bolesti covid-19. Prethodno je ista delegacija obišla zdravstvene ustanove u Nišu i u razgovoru s gradonačelnikom Darkom Bulatovićem dogovorili saradnju.

Nakon detaljne analize oni će doneti konačnu odluku o tome na koji način Ruska Federacija može da pomogne državi Srbiji i njenom stanovništvu u skladu sa svojim mogućnostima.

“Pomoć će se pre svega sastojati iz dezinfekcije zdravstvenih ustanova, snabdevanja medicinskom i zaštitnom opremom, tehnikom ali i neposrednog pružanja medicinske pomoći obolelima od virusa korona”, rečeno je ovom prilikom.

Delegacija iz Rusije će u našoj državi boraviti mesec dana i kako su nam rekli, još nekoliko puta će posetiti Leskovac kako bi prikupili sve neophodne podatke.

“Kolege iz Rusije će nam ovog časa pomoći time što će nam preneti svoje iskustvo i obavestiti nas na koji način oni organizuju borbu protiv nevidljivog neprijatelja kako bismo se primenjujući njihove metode što uspešnije izborili sa ovom zaraznom bolešću. Struka je ta koja je dominantna, iskustvo drugih zemalja je nama od velike važnosti i smatramo da na taj način vodimo uspešniju i delotvorniju borbu protiv virusa, koja će u narednih mesec dana biti još intenzivnija“, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je izrazio svoju zahvalnost svim prisutnim lekarima, ali i medijskim ekipama koje igraju važnu ulogu u ovoj borbi koja od svih nas iziskuje ozbiljan pristup i posmatranje šire, objektivne slike stanja. Uputio je reči zahvalnosti medijima koji zarad opšte dobrobiti i blagovremenog izveštavanja naših sugrađana u ovim teškim trenucima ne sede skrštenih ruku, već izveštavaju sa lica mesta, što svakako nosi određen rizik po njihovo zdravlje.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

6 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
podvala
06.04.2020. 13:18

Opoziciju i gradjane zatvaraju u kuce a oni se setaju.I vode kamere sa sobom. Sedimo kuci i na svakom kanalu su oni. Ovo je ispiranje mozga. Nema granice izmedju strucnjaka i politike. Izbrisana je granica izmedju socijalnog dinstanciranja i kampanje. Novinari hitno u celoj Srbiji treba da prepoznaju ovo i pitaju zasto pomoc ne stize sluzbeno nego mora i politicki?! Sta ce predsednik u Novi Pazar?

Sad
07.04.2020. 07:33
Odgovor za  podvala

Me interesuje,posto se predsenik ,,isprsio“ kod pazaraca koliko imamo mi u Leskovcu ispravnih respiratora,koliko pokretnih (zbog blizine auto puta),nista se ne prica o opremljenosti Leskovacke bolnice.

Ivan
06.04.2020. 16:27

Šta rade ovi lekari sa belim mantilima van prostorija?Ovako li se izlazi van zgrade?Neverovatno!

Mirko
07.04.2020. 09:28
Odgovor za  Ivan

Aj leba ti naučite ih vi kako da se kreću lekari,zabranite Predsedniku da obidje ugrožena područja i uruči pomoć, zabranite Rusima da nama pomažu,ne nego će vas neko da pita,sigurno.

Maja
07.04.2020. 11:27
Odgovor za  Ivan

Zabranjeno je izlaženje u mantilu van bolničkog kruga. Kad se ide iz zgrade u zgradu, lekari i ostalo osoblje, ne mogu da skidaju radnu uniformu.

dragan
06.04.2020. 23:07

Bravo za bracu ruse!
Bezali smo od Rusije, a kad zagusti braco Rusi, pomagajte! Gde vam je sad evropska unija, gde su prijatelji Toni Vker, Abgela Merkel, Amerika. Valjda je ovo dovoljno da shvatimo ko nam je prijatelj