Vranjanke i u doba korone kupuju cveće za svoje bašte

Vranjanke nisu propustile priliku da i ovog maja, kada je pandemija korona virusa stavila u karantin čitav svet, cvećem od uličnih prodavaca ukrase svoje balkone i bašte. Mnoge su ove godine cveće zbog korone kupovale preko on lajn pijace. Međutim, kada su se na vranjskim ulicama pojavili prvi ulični prodavači cveća, one su odmah pohitale da odaberu ono najlepše.

U potrazi za njim ni jedna nije mogla da zaobiđe raznobojno cveće koje u centru grada prodaje Ana Mladenović iz Tibužda. Koja god je tu zastala, od nje je otišla sa željenim cvećem jer im ona uvek ponudi po tridesetak vrsta.

Iako Ana ne proizvodi svo to cveće koje prodaje, o svakoj vrsti zna da kaže po nešto radoznalim mušterijama. Neodlučnima je od velike pomoći i uvek ih ohrabri da kupe novi asortiman cveća sa kojim će biti prezadovoljni.

Ona kaže da su joj pored žena koje uvek unapred znaju šta žele, omiljene muštrije i muškarci koji nikada nisu zahtevni kada je cveće u pitanju.

„Njima je bitno da izaberu cveće koje im se najviše sviđa. Ima i onih koji traže da im odaberem cveće pogodno za poklon, ali i za kuću. Uvek napravim dobar izbor tako da odu zadovoljni“, priča Ana.

Bilo je i muškaraca koje su žene poslale od kuće da im kod Ane kupe cveće. U takvim trenucima mnogo njih je problem oko izbora cveća rešavalo jednim video pozivom.

„Kada bi se kamera uključila žena je mogla da vidi sve vrste cveća koje su na raspolaganju tako da je ona sama od kuće birala cveće za svoju terasu ili balkon. Prava je sreća što postoje takvi telefoni, inače ne znam kako bi prošli oni muškarci koji bi kući ženi odneli pogrešno cveće“, kaže u šali Ana.

Radeći ovaj posao ova mlada žena je imala priliku da upozna mnogo čudnih ljudskih karaktera. Nekada bi je oni nasmejali do suza, a nekada baš rastužili.

I pored toga, međutim, ona ovaj posao radi predano i sa puno ljubavi jer joj je došao u trenutku kada je ostala bez posla u jedno vranjskoj firmi.

Tada je od svog rođaka Momčila Jovanovića, proizvođača cveća iz Tibužda, dobila ponudu da radi ovaj posao. Ona je to oberučke prihvatila jer je dobila priliku da ostvari zaradu kojom će značajno dopuniti kućni budžet

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare