Piroćanci zatvorili vrtiće, na gradskom sajtu otkrili identitet zaražene servirke

Štab za vanredne situacije grada Pirota doneo je odluku da od danas iz predostrožnosti obustavi rad predškolske ustanove,,Čika Jova Zmaj”, jer je ustanovljeno da je servirka koja radi u kjuhinji u jednom vrtiću zaražena korona virusom.

Ona je, kako se navodi, zadnji put radila 22. maja, a prve simptome razvila 26-tog.

“Kako su zaposleni na radnom mestu nosili zaštitne maske i poštovali sve preventivne mere, mala je verovatnoća da se virus prenese na ostale zaposlene. Međutim, zbog postojanja asimptomatskih oblika i virusonoštva koje se ne ispoljava simptomima, predlažemo da svi zaposleni koji su imali direktan kontakt sa potvrđenim slučajem prate svoje zdravstveno stanje. Potrebno je takođe da svi zaposleni smanje učestalost svojih socijalnih kontakata u svakodnevnim aktivnostima, kao i unutar domaćinstva u kome žive kako bi mogućnost zaraze bila svedena na minimum”, navodi se na zvaničnom gradskom sajtu, gde su čak objavljeni i inicijali servirke, čime je narušena njena privatnost i prekršen Zakon o pravima pacijenata.

Javnost nije obaveštena do kada će vrtići u Pirotu početi ponovo sa radom.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare