U Leskovcu još devetoro zaraženih, lekari mole građane na opreznost i odgovorno ponašanje

Od 57 pristiglih rezultatat još devetoro Leskovčana je pozitivno na korona virus, saopštili su danas zvaničnici i upozorili građane na opreznost, a čekaju se rezultati za još 71 lice.

Od početka epidemije zaražena su 496 Leskovčana

U ovom trenutku, u leskovačkoj covid bolnici na lečenju su 45 pacijenata od kojih su dva radnika fabrike “Jura”.

“Na osnovi svih parametara, izveštaja i mojih saznanja, u Leskovcu se radi najveći broj testova u Srbiji, a do sada je u našem gradu testirano 7.311 lica”, kazao je gradonačelniuk Leskovca Goran Cvetanović.

Leskovački lekari apeluju na građane da budu obazrivi, da su današnji rezultati dokaz da se epidemija nije završila.

“Vidim da su naši stariji sugrađani uglavnom odgovorni. Nose maske, drže se odstojanja, ali u mlađoj populaciji je problem. Znam da misle da su otporni, znam da misle da im virus ne može ništa, ali sve ovo nije tako bezazleno. Sve ovo treba shvatiti veoma ozbiljno”, zaključuje director Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitirijević.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

6 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vangelis
05.06.2020. 12:28

Пуне баште, кафићи , кафане, љубе се, грле се на улици, учитељице љубе школску децу, народ прича да је све прошло. Резиме: ми смо нажалост неписмен и неук народ. Ово ће нажалост дуго да траје. Није требало укинути претходне мере јер се пошаст лагано враћа.

Boba
05.06.2020. 14:32

Javnost nije obaveštena da je od pre nekolko dana virus ušao i u leskovački dom učenika ,,internat,,i da su svi radnici u izolaciju.

Laki
05.06.2020. 15:07

Bitno da deca idu na ekskurzije.Bavka reko

Драгана
05.06.2020. 17:05
Odgovor za  Laki

Министар реко да се може ма екскурзије, не Бавка.

Alex
05.06.2020. 15:20

Ma koje mere, aman ljudi ?
Pa polovina onih koji nose maske, nose ih nepropisno, koristi ih nekoliko puta. Isto važi i za rukavice, koje su uglavnom nepotrebne. I kakva je onda zaštitia?
Drugo, pitanje je kolika je efikasnost maske, s obzirom da ne štiti svu našu sluzokožu koja može doći u kontakt s virusom?
Treće, čak iako postoji dosta osoba pozitivno na virus, oni nemaju simptome, tako da od njih ne možete da se zarazite osim ako vam taj neko nije partner, pa je čak i tada pitanje koliki je rizik.
Mislim da je svakako dosta panike, i da nam sad više nego ikada treba zdrav razum. A to je, ne družiti se i ne izlaziti ako smo bolesni, što važi za svaku respiratornu infekciju. Ako već morate da idete tako bolesni negde stavite masku, i upozorite ljude da vas ljube i grle. Sećate se, tako smo radili i kad smo bili deca.
Sam strah čini nas anksioznim, nervoznim, nesigurnim, a to su stanja koja obavezno vode u imunodeficijenciju, što nas čini mnogo više osetljivim na sve bolesti.
Budite pozitivni malo, nasmejte se i otarasite se te maske ako ste već zdravi. Dosta nam je i onih „maski“ koje svakako većina ima i iza kojih se kriju.
Ostanite zdravi. Pozdrav.

Iskren
06.06.2020. 00:56

Važno je sačuvati zdrav razum i imunitet. A vlast i epidemiolozi malo da smanje doživljaj, naučili smo napamet gradivo kako treba da se ponašamo. Samo da ne zaboravimo naučeno i biće sve u redu.