Od sutra zatvaranje grčke granice za Srbe?

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić potvrdio je za Nova.rs da je od ponoći moguće zatvaranje grčke granice za državljane Srbije.

“Još uvek ne mogu sa sigurnošću da kažem da će nam Grci zabraniti ulaz u zemlju, ali postoji šansa da se to dogodi od ponoći. Istina je da razmatraju da zatvore granice, a odluku će doneti u toku dana, pa ćemo vas obavestiti” rekao je Dačić, komentarišući spekulacije da će državljanima Srbije od ponoći biti onemogućen odlazak i na grčku obalu.

Podsetimo, nakon silnih peripetija, do sada je turistima iz Srbije za ulaz u Grčku jedini otvoreni pravac bio preko Bugarske, na prelazu Promahonas, nakon što je prelaz Evzoni na granici sa Severnom Makedonijom bio otvoren 1. jula samo na nekoliko sati, do podneva.

Takođe, podsetimo i da su se krajem juna ambasadori u Komitetu stalnih predstavnika članica u sedištu EU u Briselu saglasili da se od 1. jula otvore granice Evropske unije za ulazak građana Srbije, Crne Gore i još dvanaest zemalja.

Međutim, kako je najavljeno, spisak će biti ažuriran svake dve nedelje, u skladu sa epidemiološkom situacijom u svakoj državi, a ključni kriterijum jeste da država nema više od 16 novoinficiranih na 100.000 stanovnika.

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke odlučilo je da zatvori svoje granice za državljane Srbije, a ovu informaciju iz diplomatskih izvora saznaje Prva TV, a potvrđuje je za N1 ministar Rasim Ljajić.
Grčka je donela ovu odluku zbog epidemiološke situacije u Srbiji i velikog broja testiranih ljudi iz Srbije u Grčkoj koji su pozitivni.

Kako N1 saznaje, turistima iz Srbije koji se trenutno nalaze u Grčkoj omogućeno je da završe svoje aranžmane.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije nije još uvek reagovalo.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

6 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Harry
05.07.2020. 16:32

Imamo novog neprijateljaaaa…

Татјана
05.07.2020. 18:11

https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/ellada/makedonia/katerini/paralia.html
Паралија уживо – да не поверујеш кад гледаш, као да је снимак из јануара, нема живе душе.

Pertackibot
05.07.2020. 21:19

Nisu nam „Grci zabranili ulaz“, jer milioni njih žive od turizma i naših turista. Ulaz nam zabranjuju svetski centri moċi koji upravljaju grĉkom marionetskom Vladom, a koja se prema sopstvenom narodu ponaša neprijateljski, skoro pa kao Vuĉiċ.

GORAN
06.07.2020. 12:31
Odgovor za  Pertackibot

GRCI SU NAM ZABRANILI ULAZ I TREBAJU, I U POTPUNOSTI IH PODRŽAVAM. Nikakvi centri moći, niti teorije zavere ne mogu da se ovde mešaju. Imamo nenormalan broj obolelih, takođe umrlih, koje ova nesposobna vlast sakriva. Jesu li oni ludi da zarad para puste nekog kod koga bukti zaraza, da zarazi i njihovo stanovništvo. Nama treba zabraniti uopšte izlazak iz zemlje sve dok se ovo ne zaustavi i ne smiri, a ne znam dali smo mi toliko lud narod da ne možemo jedno leto da ostanemo kući ako ne zbog drugih, onda zbog sebe. pišete sve i svašta za Grke, samo je ovo dokaz da su odgovorna zemlja, da imaju odgovornu struku i političare. Samo toliko, a vi samo izmišljajte naše neprijatelje, a nikako da vidite da je naš najveći neprijatelj NESPOSOBNA SNS SEKTA.

Pertackibot
07.07.2020. 15:01
Odgovor za  GORAN

Neče biti, Gorane. Ja ne znam koliko ti imaš godina i na kom si intelektualnom nivou kada ne praviš razliku između Vlade i naroda.
Granice su zatvorene odlukom Grčke Vlade, njihovog kriznog štaba, predsednika Vlade i predsednika države. Nešto slično kao što je u martu 2020 uradio Vučič, zabranjujući ulazak u Srbiju NAŠIM ljudima na privremenom radu u inostranstvu. S tim što Grčka Vlada zabranjuje ulazak strancima, a Vučić našim ljudima.
Ne pitam tebe, već sebe: ima li većeg srbomrsca od Vučič Aleksandra?

CTRLC/CTRLV
07.07.2020. 18:42

Ja se troumim između Paveliċa, Maksa Luburiċa i našeg cenjenog predsednika.
Moźda ima neki Grk, „Egejec,“ da mrzi Srbe, al ja za takvog nisam čuo.