Počela sa radom četvrta Kovid bolnica u Vranju

U četvrtoj Kovid bolnici obezbedili smo 60 kreveta za obolele od korona virusa. Ukoliko se javi potreba u mogućnosti smo da obezbedimo dodatnih dvadeset ležajeva u prostorijama Dnevne bolnice, izjavila je danas novinarima dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju.

Ona je naglasila da je do sada u tri Kovid bolnice hospitalizovano 157 pacijenata sa srednjeteškom kliničkom slikom. U Kovid ambulanti prosečno se u toku dana pregleda oko 250 pacijenata i dnevno obavi isto toliko testiranja pisiar testovima i brzim testovima.

Direktor Opšte bolnice dr Nikola Popović je rekao da su u ovom trenutku svim zaposlenima u vranjskom zdravstvu prioritet Kovid bolnice i da su u njihov rad uključeni svi lekari koji su dobili zaposlenje u ovoj situaciji, ali i lekari koji su vraćeni sa specijalizacije kao i lekari specijalisti sa Internog i ORL odeljenja i Službe anestezije.

„Proces rada u ne Kovid bolnici biće sveden na minimum, odnosno primaće se samo hitni slučajevi i onkološki pacijenti“, rekao je Popović.

U Vranjskom zdravstvenom centru do sada je obolelo sedam lekara itrinaest  medicinskih sestara. Uprkos tome u ovoj zdravstvenoj ustanovi rad u Kovid bolnicama se odvija sa postojećim medicinskim osobljem.

Rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju je i ovoga puta saopštilo javnosti da iz niškog Kilinčkog centra ova zdravstvena ustanova redovno dobija neophodne medikamente i zaštitnu opremu za rad. Oni su uputili i apel građanima da se pridržavaju mera zaštite od korona virusa.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare