CMTDO pokrenuo lavinu humanosti na jugu Srbije

Humanitarna akcija za prikupljanje pomoći vranjskim COVID bolnicama koju je nedavno pokrenula nevladina organizacija Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost toliko je naišla na dobar odaziv građana juga Srbije da je premašila očekivanja i samih organizatora.

Do sada je četvrtoj novootvorenoj Kovid bolnici uručena jedna mašina za pranje i sušenje veša, 30 jastuka, 2 pulsna oksimetra, 2 digitalna toplomera, 100 maski, 100 pari rukavica, 5 litara tečnog sapuna, 10 litara asepsola, 12 litara alkohola i ubrusa.

Najvećoj Kovid bolnici u zgradi stare hirurgije uručena su dva pulsna oksimetra koja su joj bila neophodna. Donaciju u vidu maski, rukavica, medicinskog alkohola i beskontaktnog toplomera dobila je i Zdravstvena stanica u selu Vlase.

Deo prikupljene humanitarne pomoći će na zahtev građana biti upućen i COVID bolnici u Surdulici.

“Do sada je prikupljeno 663.370,00 dinara na ime pomoći COVID ambulantama i bolnicama u Vranju. I to nije kraj, jer će do 17. jula kada se akcija završava na naš račun stići još uplata. Obaveštavaćemo javnost i nadalje o svakoj novoj pristigloj donaciji.”, ističe Jelena Marković, PR CMTDO-a.

Svaki donator je, prema njenim rečima, evidentiran i svakodnevno se na stranici centra spisak donatora ažurira. Do sada ih je bilo preko 200. Najveća donacija je stigla u iznosu od 100.000 dinara, a najmanja 500 dinara, ali one imaju jednaku vrednost.

Među donatorima su se našli brojni pojedinci, javna preduzeća, kompanije iz Vranja, Bujanovca, Preševa i Trgovišta.

Gotovo je svaki Vranjanac izdvojio bar po litru sredstva za higijenu. Ovakvo jedinstvo se odavno ne pamti i to ovu akciju čini još važnijom, kaže Marinkovićeva i dodaje da su se i druge organizacije iz NVO-a priljučile ovoj akciji.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare